ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Το 22% όλων των προορισμών έχουν πλέον μειώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από 15 Ιουνίου





UNWTO: Η Ευρώπη ηγείται της επανεκκίνησης του τουρισμού | Κλειστά ...

Οι περιορισμοί στα ταξίδια, οι οποίοι θεσπίστηκαν ως απάντηση στην πανδημία COVID-19, μειώνονται σιγά σιγά, επιτρέποντας στον τουρισμό να επανεκκινήσει σε έναν αυξανόμενο αριθμό προορισμών. Η τελευταία έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) δείχνει ότι το 22% όλων των προορισμών παγκοσμίως (48 προορισμοί) έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς, με την Ευρώπη να πρωτοστατεί. Ταυτόχρονα, ωστόσο, το 65% όλων των προορισμών παγκοσμίως (141 προορισμοί) συνεχίζουν να έχουν τα σύνορά τους κλειστά στον διεθνή τουρισμό.

Ο UNWTO παρακολουθεί τις αντιδράσεις στην πανδημία από την αρχή της κρίσης. Η τελευταία ενημέρωση, η πέμπτη στη σειρά έκδοση “COVID-19 Related Travel Restrictions: A Global Review for Tourism”, δείχνει ότι ο τομέας επανεκκινεί αργά, αν και αυτή η επανεκκίνηση είναι σημαντικά πιο έντονη σε ορισμένες περιοχές του κόσμου.

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili, δήλωσε: “Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας - για τα προς το ζην, για τις επιχειρήσεις και για τις εθνικές οικονομίες. Αυτή η τελευταία επισκόπηση των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών δείχνει ότι όλο και περισσότεροι προορισμοί αρχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς που εισήγαγαν ως απάντηση στην πανδημία του COVID-19. Αυτό γίνεται με υπεύθυνο και μετρημένο τρόπο. Ωστόσο, η κρίση αυτή δεν έχει τελειώσει. Ο UNWTO θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα κράτη-μέλη μας σε όλο τον κόσμο για να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας και να διασφαλίσει ότι, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει στην υπεύθυνη και βιώσιμη ανάκαμψη”.

Σύμφωνα με τον UNWTO, από τις 15 Ιουνίου, το 22% όλων των προορισμών (48 προορισμοί) έχουν πλέον μειώσει τους περιορισμούς στα ταξίδια, από μόλις 3% (7 προορισμούς) στις 18 Μαΐου. Οι προορισμοί που έχουν χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους τουρίστες περιλαμβάνουν:

  • 37 προορισμοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 24 από τα 26 κράτη-μέλη του Schengen
  • 6 προορισμοί στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένων 5 αναπτυσσόμενων μικρών νησιών
  • 3 προορισμοί στην Ασία και τον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένων 2 αναπτυσσόμενων μικρών νησιών
  • 2 προορισμοί στην Αφρική
Ταυτόχρονα, η έκθεση καθιστά σαφές ότι πολλοί προορισμοί διατηρούν μια προσεκτική προσέγγιση για την άρση ή τη χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια. Από τις 15 Ιουνίου, το 24% όλων των προορισμών παγκοσμίως (51 προορισμοί) είχαν πλέον περιορισμούς ταξιδιού για 19 εβδομάδες και 37% (80 προορισμοί) για 15 εβδομάδες.

Συνολικά, το 65% των προορισμών παγκοσμίως (141 προορισμοί) εξακολουθούν να έχουν τα σύνορά τους τελείως κλειστά. Στην Αφρική, το ποσοστό των προορισμών όπου τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους τουρίστες ανέρχεται τώρα στο 85%. Στην Αμερική, το 76% των προορισμών διατηρεί το κλείσιμο των συνόρων, όπως και το 67% των προορισμών στην Ασία και τον Ειρηνικό και το 92% των προορισμών στη Μέση Ανατολή. Στην Ευρώπη, τα πλήρως κλειστά σύνορα φτάνουν τώρα στο 26% όλων των προορισμών.