ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Σενάρια συγχώνευσης των Emirates και Etihad - Θα δημιουργούσαν το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στον κόσμο

Emirates: Σενάρια συγχώνευσης με την Etihad ή ενίσχυση της ...


Φέρνει και πάλι στην επιφάνεια η κρίση του κορωνοϊού, τα σενάρια συγχώνευσης των εταιριών Emirates και Etihad που κυκλοφορούσαν το 2018, 

 Σε κοινή τους ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Emirates, Tim Clark και ο ομόλογός του στην Etihad, Tony Douglas, προειδοποιούν ότι το 85% των αεροπορικών εταιριών σε όλο τον κόσμο θα πτωχεύσουν χωρίς κρατικές ενισχύσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μια ανάκαμψη της βιομηχανίας στα επίπεδα του 2019 δεν θα είναι εφικτή πριν το 2023, επισημαίνουν. Η δήλωση αυτή πυροδότησε τα σενάρια για πιθανή συγχώνευση των 2 αεροπορικών εταιριών και τη δημιουργία του μεγαλύτερου αερομεταφορέα στον κόσμο.

Οι ειδικοί από την εταιρία συμβούλων Global Data εκτιμούν ότι η συγχώνευση δεν θα γίνει σύντομα ενώ σύμφωνα με αναλυτές οι δύο αεροπορικές εταιρίες είναι πιο πιθανό να εντείνουν τη συνεργασία τους.

Πολλοί παρατηρητές της αγοράς θεωρούν λογική μια συγχώνευση μεταξύ του ζημιογόνου εθνικού αερομεταφορέα του Άμπου Ντάμπι,  Etihad και της κερδοφόρας Emirates του Ντουμπάι, σύμφωνα με την Global Data. Ωστόσο, και οι 2 αεροπορικές εταιρίες συνυπάρχουν για πολλά χρόνια και ενέτειναν τη συνεργασία τους, για παράδειγμα σε επίπεδο ασφαλείας και συντήρησης αεροσκαφών.