ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η Ισπανία ανοίγει τον τουρισμό της στα τέλη Ιουνίου


Στα τέλη Ιουνίου σκοπεύει να ανοίξει τον τουρισμό η Ισπανία


Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας Jose Luis Abalos δήλωσε ότι ότι η χώρα στοχεύει να καλωσορίσει ξένους τουρίστες μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε η Ισπανία θα επιτρέπει τους τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ήδη, ύστερα από πιέσεις, ανοίγουν αεροδρόμια για διεθνείς πτήσεις σε Costa Blanca, Τενερίφη, Σεβίλλη και άλλες πόλεις (συγκεκριμένα τα αεροδρόμια Alacant-Elx, Valencia, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, Sevilla, Eivissa και Menorca).

Την περασμένη εβδομάδα η χώρα επέβαλε προσωρινή καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλες τις αφίξεις, για να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα του COVID-19, αλλά ο Ισπανός υπουργός ανέφερε στο τηλεοπτικό μέσο TVE ότι ”από τα τέλη Ιουνίου, ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε την τουριστική δραστηριότητα”.

Ο Abalos είπε ακόμη ότι η καραντίνα θα καταργηθεί σιγά σιγά, καθώς η κίνηση αυξάνεται σταδιακά μεταξύ των περιφερειών της Ισπανίας, οι οποίες χαλαρώνουν και αυτές αργά τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

”Μόλις οι Ισπανοί θα μπορούμε να ταξιδέψουμε σε άλλες επαρχίες, θα μπορέσουν και οι ξένοι να έρθουν στην Ισπανία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους αλλοδαπούς να ταξιδεύουν, ενώ ο ισπανικός πληθυσμός είναι περιορισμένος”.

Η Ισπανία υπήρξε ένα από τα έθνη που επλήγησαν περισσότερο από τον COVID-19, με περισσότερα από 231.000 κρούσματα και 27.600 θανάτους. Για τη χώρα είναι άμεση ανάγκη να επανεκκινήσει η τουριστική της βιομηχανία, η οποία συμβάλλει στο 12% του ισπανικού ΑΕΠ.

Σε παλιότερες δηλώσεις της η υπουργός Εργασίας, Yolanda Diaz, είχε πει ότι τα μέτρα για την επανενεργοποίηση της χώρας εξετάζονται να λάβουν χώρα σε δύο περιόδους και προειδοποίησε ότι τα μέτρα για τομείς που πλήττονται περισσότερο, όπως ο τουρισμός και η ψυχαγωγία, θα επεκταθούν έως τα τέλη του 2020.

Ο Pedro Homar, διευθυντής του Συμβουλίου Τουρισμού της Μαγιόρκα, δήλωσε: ”Ετοιμάζουμε τώρα την αποκατάσταση του τουρισμού το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα ξαναρχίσουμε σιγά σιγά μια αίσθηση κανονικότητας”.

Ενώ το 70% των πόλεων στην Ισπανία έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς του lockdown, η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη παραμένουν στο προκαταρκτικό στάδιο αυτού που η κυβέρνηση χαρακτήρισε “μετάβαση προς τη νέα ομαλότητα”.