ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ο ΠΟΤ δημοσιεύει τις κατευθυντήριες γραμμές του για την επανεκκίνηση του τουρισμού






Κομισιόν: Αυτές είναι οι τελικές οδηγίες για την επανεκκίνηση του ...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) κυκλοφόρησε μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών για να βοηθήσει τον τουριστικό τομέα να αναδειχθεί πιο δυνατός και πιο βιώσιμος από την πανδημια του COVID-19. Οι κατευθυντήριες γραμμές επισημαίνουν την ανάγκη να ληφθεί αποφασιστική δράση, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και, καθώς ο ΠΟΤ ενισχύει τη συνεργασία του με την Google, να “αγκαλιάσει” την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του διεθνούς τουρισμού.

Οι κατευθυντήριες γραμμές εκπονήθηκαν σε συνεννόηση με την Παγκόσμια Επιτροπή Κρίσης για τον Τουρισμό και στοχεύουν στη στήριξη των κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα να ανακάμψουν από μια απαράμιλλη κρίση. Ανάλογα με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, η εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις ενδέχεται να μειωθούν 60-80%. Αυτό θέτει σε κίνδυνο 100-120 εκατ. θέσεις εργασίας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια μεταξύ 910 δισ. και 1,2 τρισ. δολ.

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili δήλωσε: ”Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές παρέχουν τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στις επιχειρήσεις ένα ολοκληρωμένο σύνολο μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για να τους βοηθήσουν να επανεκκινήσουν τον τουρισμό με ασφαλή, απρόσκοπτο και υπεύθυνο τρόπο. Αποτελούν το προϊόν της ενισχυμένης συνεργασίας που χαρακτήρισε την ανταπόκριση του τουρισμού σε αυτήν την κοινή πρόκληση, στηριζόμενη στη γνώση και τις εισροές από όλο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και από αρκετές υπηρεσίες του ΟΗΕ ως μέρος της ευρύτερης ανταπόκρισης του οργανισμού”.

Πρωτόκολλα ασφάλειας και ασφάλειας για επανεκκίνηση του τουρισμού
Ο νέος οδηγός, συνέχεια των συστάσεων για δράση που έχουν ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή, επικεντρώνεται σε επτά προτεραιότητες για την ανάκαμψη του τουρισμού με βάση τους πυλώνες της άμβλυνσης του οικονομικού αντίκτυπου, την ανάπτυξη πρωτοκόλλων ασφάλειας και συντονισμένες απαντήσεις και την προώθηση της καινοτομίας.

Οι οδηγίες υπογραμμίζουν τη σημασία της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών μέσω πρωτοκόλλων ασφαλείας και προστασίας, που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση των κινδύνων σε κάθε βήμα της αλυσίδας της τουριστικής αξίας. Αυτά τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν την εφαρμογή διαδικασιών ελέγχου όπου ενδείκνυται - συμπεριλαμβανομένων σαρώσεων θερμοκρασίας, δοκιμών, φυσικής απόστασης, βελτιωμένης συχνότηταςκαθαρισμού και παροχής κιτ υγιεινής για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια, υπηρεσίες φιλοξενίας ή ασφαλείς εκδηλώσεις.


Ο UNWTO βασίζεται στη συνεργασία της Google
Οι νέες Οδηγίες του UNWTO υπογραμμίζουν επίσης την ευκαιρία να προωθηθεί ένας ψηφιακός μετασχηματισμός των προορισμών, των εταιρειών και του προσωπικού, με πρωτοβουλίες όπως η δωρεάν online εκπαίδευση με την UNWTO Online Academy και η χρήση εφαρμογών, όπως η Hi Card, για τη βελτίωση της διεθνούς διαλειτουργικότητας στα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία. Τονίζεται επίσης ο ρόλος της τεχνολογίας στην προώθηση της κοινωνικής απόστασης σε ξενοδοχεία και τουριστικούς προορισμούς.

Αυτό θα συμβεί καθώς ο UNWTO ενισχύει τη συνεργασία του με την Google. Μέσω αυτής της ενισχυμένης αυτής συνεργασίας, ο οργανισμός του ΟΗΕ θα συνεργαστεί με τον τεχνολογικό κολοσσό για την προώθηση της ψηφιακής μάθησης και της κατάρτισης δεξιοτήτων στο διαδίκτυο, ώστε να παρέχει νέες ευκαιρίες σε ολόκληρο τον διεθνή τουρισμό.


UNWTO Global Guidelines to ...