ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Έρχεται το ν/σχ για την ηλεκτροκίνηση




Έρχεται το ν/σχ για την ηλεκτροκίνηση | naftemporiki.gr


Μια δέσμη πολλαπλών μέτρων θα περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ηλεκτροκίνηση. Έτσι, μεταξύ άλλων θα προβλέπει οικολογικό μπόνους (επιδότηση) για απόκτηση ηλεκτρικού Ι.Χ., δικύκλου, ποδηλάτου και μικρών βαν που απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και ταξί. Επίσης, μέσω του νομοσχεδίου θα θεσπισθούν φορολογικά κίνητρα σε εταιρείες για απόκτηση ή χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών φόρτισης.

Για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα προβλέπεται επίσης δωρεάν στάθμευση σε ελεγχόμενες θέσεις. Παράλληλα, στο σχέδιο νόμου θα υπάρχει πρόνοια για τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου φόρτισης, με τη χωροθέτηση σχετικών θέσεων από τους δήμους. Τέλος, στο νομοθετικό πλαίσιο θα περιλαμβάνονται μέτρα για τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στον δημόσιο τομέα.Έρχεται το ν/σχ για την ηλεκτροκίνηση | naftemporiki.gr

Οικολογικό αποτύπωμα

Το σχέδιο νόμου θα παρουσιασθεί από τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ την επόμενη Παρασκευή, 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «σημαντική πρωτοβουλία», τονίζοντας ότι «δεν μιλάμε μόνο για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και για το πλαίσιο κινήτρων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του αποτυπώματος των αερίων του θερμοκηπίου».

Όσον αφορά την επιδότηση, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δεν θα είναι κλιμακωτή, αλλά θα πρόκειται για ένα σταθερό ποσό, ανεξάρτητα από την τιμή του μοντέλου που θα επιλέξει κάθε καταναλωτής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική