ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Η ΕΕ ετοιμάζει ενημερωτικό ιστότοπο για Ευρωπαίους που θέλουν να κάνουν διακοπές εντός ΕΕ




Το 80% των Βρετανών ήδη σχεδιάζει τις επόμενες διακοπές του

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκληρώνει τις εργασίες για τη δημιουργία ενός ιστότοπου που θα βοηθά τους Ευρωπαίους που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε άλλες χώρες της ΕΕ να πληροφορούνται την κατάσταση που επικρατεί σ’αυτές, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton.

Ο ιστότοπος αυτός με την ονομασία Reopen.eu ”θα συγκεντρώσει το σύνολο των καλών πρακτικών ούτως ώστε, αν θέλετε να μετακινηθείτε στους κόλπους της ΕΕ, να γνωρίζετε τι να κάνετε για να πάτε από το ένα σημείο στο άλλο και τι θα βρείτε όταν φθάσετε, περιλαμβανομένων των προφυλάξεων”, είπε ο Breton.

”Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, ειδικά μετά από έναν τέτοιο περιορισμό”, είπε ο Επίτροπος. ”Θέλουμε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές, να δούμε τις οικογένειές μας και τους φίλους μας, ακόμη κι αν μένουν σε κάποια άλλη περιοχή, σε κάποια άλλη χώρα. Αλλά θέλουμε να μπορούμε να το κάνουμε αυτό παραμένοντας υγιείς και ασφαλείς, γιατί γνωρίζουμε ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας για καιρό”.

Από την πλευρά της, η Margrethe Vestager, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: “Το φετινό δεν πρόκειται να είναι ένα κανονικό καλοκαίρι για κανέναν από εμάς. Αλλά αν συνεργαστούμε και κάνουμε ο καθένας τη δουλειά του με τον τρόπο που καθορίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε δε θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ένα καλοκαίρι κλεισμένοι στο σπίτι ή ένα ολότελα χαμένο καλοκαίρι για την ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία”.