ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Η Ιταλία αρνήθηκε επίσημα τις φήμες για “κλείσιμο συνόρων πριν από το τέλος του έτους”



Ιταλία: 16 εκατ. άνθρωποι σε καραντίνα λόγω κοροναϊού - Μέτρα για ...


Η ιταλική πρεσβεία στη Μόσχα αρνήθηκε επίσημα ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικές με το “κλείσιμο των συνόρων της Ιταλίας μέχρι το τέλος του 2020”. Η διπλωματική αποστολή τόνισε ότι ένα τέτοιο ζήτημα δεν τέθηκε καν.

Το ζήτημα του κλεισίματος των κρατικών συνόρων της Ιταλίας μέχρι το τέλος του έτους δεν τέθηκε προς συζήτηση. Σε αυτό αναφέρθηκε τη Δευτέρα η Ιταλική Πρεσβεία στη Ρωσική Ομοσπονδία σχετικά με πληροφορίες σε ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υποτιθέμενη δήλωση των ιταλικών αρχών για την επέκταση των μέτρων.


«Σε σχέση με τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν σε αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υποτιθέμενη δήλωση του Υπουργού Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού Dario Franceskin, σχετικά με το κλείσιμο των συνόρων της Ιταλίας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, διευκρινίζουμε ότι σε μια συνέντευξη με τον κ. Franceschini που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Repubblica 25 Απριλίου, δεν προέκυψε το θέμα του κλεισίματος των συνόρων της Ιταλίας για ολόκληρο το έτος.

Εκεί ειπώθηκε ότι γενικά το μέλλον αυτού του ζητήματος θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης και τις αποφάσεις μεμονωμένων κρατών. Ο κ. Franceschini τόνισε ότι προς το παρόν φαίνεται δύσκολο να προγραμματιστεί η επανέναρξη της διεθνούς τουριστικής ροής προς την Ιταλία στο εγγύς μέλλον, με αποτέλεσμα η χώρα να πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στον εγχώριο τουρισμό, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να εξοικειωθούν με τα ιταλικά αξιοθέατα.

Φυσικά, δεν χάνουμε τις ελπίδες μας ότι τα ταξίδια των τουριστών από άλλες χώρες στην Ιταλία θα επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό: οι Ρώσοι αντιμετώπισαν τη χώρα πάντα με μεγάλη αγάπη, επιλέγοντας παραδοσιακά την Ιταλία για ένα ταξίδι διακοπών», ανέφερε η δήλωση της Ιταλικής Πρεσβείας στη Ρωσική Ομοσπονδία.