ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Έκλεισε ολόκληρη η Νορβηγία - Τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί εκτός πολεμικής περιόδου



Η μικρή νορβηγική πόλη με το μοναδικό φυσικό φαινόμενο (Eικόνες)


Η Νορβηγός πρωθυπουργός Erna Solberg ανακοίνωσε τα πιο δραστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εκτός πολεμικής περιόδου για τη Νορβηγία, σε μια προσπάθειά να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Εκατομμύρια Νορβηγών και ξένοι που ζουν ή επισκέπτονται τη Νορβηγία θα επηρεαστούν από μία δέσμη μέτρων την οποία ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας. Η Νορβηγία ουσιαστικά κλείνει για δύο εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την ταχεία εξάπλωση του ιού. 

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, όλα τα νορβηγικά αεροδρόμια θα είναι κλειστά για ξένους που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Νορβηγίας.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός ζήτησε από τους Νορβηγούς οι οποίοι βρίσκονται στα εξοχικά τους στο βουνό, να επιστρέψουν στο σπίτι τους, λόγω του ότι χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για τα εξοχικά τους από τα αρχικά μέτρα έκτακτης ανάγκης, γεγονός που δημιούργησε πανικό στους μικρούς αγροτικούς δήμους.

 Οι μικροί δήμοι δεν έχουν την ικανότητα να βοηθήσουν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, εκτός του δικού τους πληθυσμού,  εξήγησε η κ. Solberg, η οποία ζήτησε προς εκπλήρωση των ανωτέρω τη βοήθεια της πολιτικής άμυνας.