ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΙΑΤΑ: Ανάγκη για ρευστότητα 200 δισ. δολ. στις αερομεταφορές



ΙΑΤΑ: Ανάγκη για ρευστότητα 200 δισ. δολ. στις αερομεταφορές | SBC TV



46% λιγότερα χιλιόμετρα, σε σύγκριση με το 2019, θα ταξιδέψουν το 2020 οι επιβάτες των αερομεταφορών στην Ευρώπη, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση της Παγκόσμιας Ένωσης Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, μετά και τις απρόσμενες διαστάσεις που έχει λάβει ο κορωνοϊός, «προσγειώνοντας» απότομα τη ζήτηση.

Ο εν λόγω δείκτης αναφέρεται στα χιλιόμετρα που ταξιδεύουν επιβάτες που έχουν πληρώσει εισιτήριο πτήσης και υπολογίζεται βάσει πολλαπλασιασμού του αριθμού επιβατών αυτών με τη συνολική απόσταση των πτήσεών τους.

Η ΙΑΤΑ προβλέπει επίσης ότι τα έσοδα επιβατών το 2020 στους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς θα είναι μειωμένα κατά 76 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε σύγκριση με το 2019.

Συνολικά τα έσοδα στη βιομηχανία αερομεταφορών θα περιοριστούν κατά 252 δισ. δολάρια (ή 44%) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υπερδιπλάσιο μέγεθος σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση (113 δις. δολάρια) της 5ης Μαρτίου, πριν τεθούν οι αυστηροί περιορισμοί στα ταξίδια, ενώ το σύνολο της χιλιομετρικής απόστασης των επιβατών θα περιοριστεί κατά 38%.

Η ΙΑΤΑ επισημαίνει ότι οι αερομεταφορείς χρειάζονται στήριξη ρευστότητας ύψους 200 δισ. δολαρίων καθώς αντιμετωπίζουν συνθήκες «Αποκάλυψης».