ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Η Άρτα και το θρυλικό γεφύρι… στο αεροδρόμιο της Αθήνας!


Αποτέλεσμα εικόνας για Η Άρτα και το θρυλικό γεφύρι… στο αεροδρόμιο της Αθήνας!



Δέκατος προορισμός: η Άρτα

Η Άρτα είναι ο δέκατος προορισμός του προγράμματος “Fly me to the Moon - Sounds Greek to Me!”, το οποίο συνεχίζεται την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με ακόμη περισσότερες εικόνες από την Ελλάδα! Ο θρύλος του γεφυριού με τη μοναδική αρχιτεκτονική και η ιστορία του τόπου με τα αρχαία και βυζαντινά μνημεία, παρουσιάζονται στο αεροδρόμιο και συστήνονται σε επιβάτες και επισκέπτες, σε μια μέρα αφιερωμένη στην πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση της περιοχής.

Ξεχωριστή θέση στη γνωριμία με την Άρτα θα έχουν αντίγραφα έργων του γεννημένου στην Άρτα καλλιτέχνη Γιάννη Μόραλη.  Συγκεκριμένα -από τo ειδικό αφιέρωμα που εξέδωσε η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του ζωγράφου- θα φιλοξενηθούν σε καβαλέτα τα έργα: Δύο φίλες (1946), Μορφή (1951), Επιτύμβια σύνθεση Γ’ (1958-1963), Ερωτικό (1982), Κορίτσι που λύνει το σανδάλι του (1973) και Αίγινα (1974).

Το διασημότερο μνημείο της Άρτας, το θρυλικό Γεφύρι, θα παρουσιαστεί στο κοινό σε μικρογραφία από το λαξευτή πέτρας Βασίλη Θέμελη, ειδικό στην τέχνη της αναστήλωσης πέτρινων γεφυρών. Οι ταξιδιώτες θα έχουν κι εκείνοι τη δυνατότητα να χαράξουν γεφύρια πάνω σε μικρά κομμάτια πέτρας και να τα κρατήσουν ως ενθύμιο. Παράλληλα, το Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» θα παρουσιάσει καθημερινά αντικείμενα, οικιακά σκεύη και όργανα χειροτεχνίας των κατοίκων της περιοχής.

Την εκδήλωση «ντύνει» μουσικά η ορχήστρα των Λαλητάδων, ένα εξαμελές παραδοσιακό σχήμα που επιμένει στα αυθεντικά ακούσματα με τη χρήση παραδοσιακών οργάνων (κλαρίνο, λαούτο, βιολί, κρουστά). Με παραδοσιακές φορεσιές από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα σύρει το χορό σε ηπειρώτικους ρυθμούς.

Οι ταξιδιώτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτές συνταγές της Ηπείρου και να γευτούν χυμό από φρεσκοστυμμένα πορτοκάλια και φρέσκα φρούτα της περιοχής της Άρτας.

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας!

Δέκατος προορισμός: Γνωριμία με την ΆρταΠαρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019
Επίπεδο Αναχωρήσεων - Είσοδος 3 - Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης
Ώρα: 12:00 - 16:00


Ξεδιπλώνοντας το φυσικό κάλλος, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και τη σύγχρονη εικόνα κάθε  περιοχής, το “Fly me to the Moon 6 – Sounds Greek to me” στο αεροδρόμιο θα συνεχίσει να προσφέρει γεύση από την Ελλάδα, προσφέροντας στους ταξιδιώτες ανάλογες «ξεναγήσεις», μαζί με τους τοπικούς εκπροσώπους, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους των τιμώμενων περιοχών της χώρας μας.

Το πρόγραμμα:

  • Ιούλιος 2018 – Στερεά Ελλάδα
  • Σεπτέμβριος 2018 – Χανιά
  • Νοέμβριος 2018 – Ήπειρος
  • Δεκέμβριος 2018 – Βόρεια Ελλάδα – Κοζάνη
  • Μάρτιος 2019 – Σκύρος
  • Μάρτιος 2019 – Ν. Αιγαίο
  • Απρίλιος 2019 – Ν. Κυνουρία
  • Ιούλιος 2019 – Καστελλόριζο
  • Σεπτέμβριος 2019 – Πρέσπες
  • Νοέμβριος 2019 - Άρτα

---