ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

'Έκλεισε' η συμφωνία Thomas Cook - Fosun



Αποτέλεσμα εικόνας για 'Έκλεισε' η συμφωνία Thomas Cook - Fosun



Η Thomas Cook επιβεβαίωσε σήμερα τους βασικούς όρους της συμφωνίας με τον κινεζικό όμιλο Fosun και τους οφειλέτες του, συμφωνία η οποία ελπίζει ότι θα τον σώσει από την πτώχευση, καθώς πλησιάζει η χειμερινή, χαμηλή σε κίνηση τουριστική περίοδος.

Η 179ετής ταξιδιωτική εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Fosun, ο οποία θα βάλει 450 εκατ. λίρες στερλίνες στην Thomas Cook με αντάλλαγμα τουλάχιστον το 75% των ιδίων κεφαλαίων στις επιχειρήσεις των Tour Operators και μέχρι το 25% στην αεροπορική εταιρεία του ομίλου.

Οι κυριότερες τράπεζες δανεισμού και οι κάτοχοι ομολόγων της θα έβαλαν το ίδιο ποσό χρημάτων για τα αντίθετα μέρη της επιχείρησης - μέχρι το 25% του ταξιδιωτικού πράκτορα και το 75% της αεροπορικής εταιρείας.

Η εφαρμογή της συμφωνίας αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου του 2019.

Η συμφωνία  κλείνει μετά από δύο μήνες διαπραγματεύσεων με τον πλειοψηφικό μέτοχο της Thomas Cook, Fosun, και τους δανειστές της, ύστερα από μια “δύσκολη” χρονιά, κατά την οποία ο T.O. ανακοίνωσε την πώληση της αεροπορικής του εταιρείας τον Φεβρουάριο και μείωση της αξίας του κατά 1 δισ. λίρες.

”Η παρούσα πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι να διατηρήσει τη χρηματιστηριακή επιβίωση της εταιρείας. Ωστόσο, η εφαρμογή της προτεινόμενης ανακεφαλαιοποίησης μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να οδηγήσει στην ακύρωσή της”, ανέφερε. Ο όμιλος πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση των κεφαλαίων εξακολουθεί να υπόκειται σε εγκρίσεις για πίστωση, όρους απόδοσης και χρηματοδότηση τύπου “bridge financing” κατά τη διάρκεια της συμφωνίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας.