ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Booking.com: Πώς τα social media επιδρούν στις διακοπές των ταξιδιωτών Generation Z


Αποτέλεσμα εικόνας για διακοπές των ταξιδιωτών Generation Z


To 54% της γενιάς ταξιδιωτών Generation Z προτιμούν να εμπνέονται από ταξιδιωτικές δημοσιεύσεις και εικόνες στα κανάλια των social media πριν αποφασίσουν για τον προορισμό.

Το 40% μάλιστα θεωρεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τη βασική πηγή έμπνευσης για ταξίδια.Αυτά προκύπτουν από έρευνα της Booking.com που έχει στόχο να αναδείξει τις ταξιδιωτικές τάσεις της γενιάς Generation Z.

Οι γυναίκες που ανήκουν στην Generation Z φαντάζονται τις επόμενες διακοπές τους ενώ βλέπουν φωτογραφίες στο Instagram (51%) και αυτή η εξάρτηση από το Instagram είναι υψηλότερη από το παγκόσμιο μέσο όρο (16%), ακόμη και από των millennials (16%).Κατά την επιλογή νέων ταξιδιωτικών προορισμών, το 40% των Generation Z αναφέρουν ότι επηρεάζονται από τους επηρεαστές κοινής γνώμης στα social media και το 20% ότι σε γενικές γραμμές εμπιστεύονται τις προτάσεις τους.

Το 28% εμπνέεται από ταινίες και τηλεοπτικά σόου για έναν προορισμό και θα ήθελαν να επισκεφθούν προορισμούς που βλέπουν στη μικρή οθόνη και στην πραγματική ζωή.

Ωστόσο οι ταξιδιωτικές προτάσεις προέρχονται κυρίως από την κοινωνική συναναστροφή, με το 44% να ανταλλάσσει ιδέες για ταξίδια με φίλους.

Το 31% των Generation Z θα ήθελαν να επισκεφθούν προορισμό που φαίνεται όμορφος στις φωτογραφίες είτε επηρεαστών γνώμης είτε σε δικές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Το 34% ενώ ταξιδεύει ανεβάζει φωτογραφίες από το ταξίδι, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα (έναντι 20% του μέσου όρου ταξιδιωτών).

 Στις τελευταίες διακοπές, το 32% της Generation Z έβγαζε από 10 έως 30 φωτογραφίες καθημερινά, ενώ το 25% έβγαζαν 50.

Η γενιά αυτή δε μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς το διαδίκτυο. Το 60% επιθυμεί Wi-Fi στις διακοπές, περισσότεροι από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα, και περισσότερο από κάθε άλλη υπηρεσία του ξενοδοχείου.

 Το 62% προτιμά να απολαμβάνει τις στιγμές διακοπών  παρά να αφιερώνει χρόνο σε φωτογραφίες για τα social media, κάτι που αποτελεί για αυτούς ένα bonus για το ταξίδι.

Το 54% ωστόσο θεωρεί ότι τα social media παίζουν τεράστιο ρόλο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.