ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Τέλος 50 λιρών στα ταξίδια στο εξωτερικό πληρώνουν οι Τούρκοι- Επιπτώσεις στις αφίξεις και στην Ελλάδα



Αποτέλεσμα εικόνας για Τέλος 50 λιρών πληρώνουν οι Τούρκοι-

Η τουρκική κυβέρνηση έχει καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για την αύξηση του τέλους αναχώρησης των Τούρκων πολιτών στο εξωτερικό στις  50 τουρκικές λίρες (8,73 δολάρια) από 15 λίρες (2,62 δολάρια), που ίσχυε μέχρι τώρα (υπερ-τριπλασιαμός του τέλους δηλαδή).

 Τελικά αυτή η αύξηση του τέλους ξεκίνησε να ισχύει από την 1η Αυγούστου, που σημαίνει ότι και οι Τούρκοι που έρχονται στην Ελλάδα από  πληρώνουν ήδη αυτό το αντίτιμο.Το thrakinea.gr, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, τονίζει ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία του Έβρου αναμένεται να είναι μεγάλες, καθώς το συγκεκριμένο κόστος είναι βέβαιο, ότι δεν μπορεί να το σηκώσει ο μέσος Τούρκος. 

Ειδικά για μία οικογένεια των τεσσάρων ατόμων, το τέλος εξόδου αντιστοιχεί σε 200 λίρες, δηλαδή σε 32,5 ευρώ. Η αύξηση του τέλους αναχώρησης περιλαμβάνεται στα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης, που ανήλθε σε 11,9 δισ.δολάρια την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2019

Πηγή:Tornos News,