ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

WTTC και WEF ενώνουν τα χέρια, για απρόσκοπτα ταξίδια







Αποτέλεσμα εικόνας για απρόσκοπτα ταξίδια


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Τουρισμού (WTTC) και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) συνεργάζονται για να βοηθήσουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του τρόπου. Ετοιμάζουν τοn τρόπο που θα ταξιδεύουμε χρησιμοποιώντας τη διαχείριση ταυτότητας ψηφιακών ταξιδιωτών σε όλο τον τουριστικό τομέα.
Η συμφωνία θα συμβάλει στη συνεργασία των δύο οργανισμών, για την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνεργασία για την επίτευξη διεθνούς εναρμόνισης μέσω της χρήσης προτύπων και δια-λειτουργικότητας σε διάφορα μέρη του ταξιδιού.
Το πρόγραμμα KTDI, μια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, συγκεντρώνει μια παγκόσμια κοινοπραξία ατόμων, κυβερνήσεων, αρχών και τουριστικής βιομηχανίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στις παγκόσμιες μετακινήσεις.
Τον Ιανουάριο του 2018, οι κυβερνήσεις του Καναδά και των Κάτω Χωρών δεσμεύτηκαν να δοκιμάσουν την ιδέα σε ένα διεθνές διασυνοριακό πλαίσιο.
Τώρα, η πιλοτική κοινοπραξία KTDI εγκαινιάστηκε επισήμως, με δοκιμές της τεχνολογίας και θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.
Μέσω του προγράμματος Seamless Traveler Journey (STJ), η WTTC έχει ερευνήσει πάνω από 53 πρωτοβουλίες που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία στον τομέα του τουρισμού και έχει εντοπίσει πιθανά αναδυόμενα μοντέλα.
Οπως η πρωτοβουλία WEF KTDI – που μπορεί να αντιμετωπίσει το ταξίδι του μέλλοντος ταξιδιώτη στο μέλλον.

Tο κλειδί για ασφαλή και χωρίς προβλήματα ταξίδια η χρήση της βιομετρικής τεχνολογίας

“Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο τουρισμός συμβάλλει στο 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και στις 319 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, τονίζει η Gloria Guevara, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC.
Όχι μόνο θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο – καθώς δεν μπορούμε να αναμένουμε σχεδόν διπλασιασμό της χωρητικότητας των αερολιμένων τα επόμενα 20 χρόνια – αλλά θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά.
Ως εκ τούτου, το κλειδί είναι να μεγιστοποιήσουμε την ανάπτυξη με τρόπο που να δίνει ασφαλή και χωρίς προβλήματα ταξίδια με τη χρήση βιομετρικής τεχνολογίας”.
“Η έννοια της γνωστής ταξιδιωτικής ψηφιακής ταυτότητας σχεδιάστηκε από κοινού από τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο το αεροπορικό, ταξιδιωτικό και τουριστικό οικοσύστημα με σκοπό τη δοκιμή μια πλατφόρμα που είναι κλιμακωτή, δια-λειτουργική και χρήσιμη σε όλους τους φορείς που βασίζονται σε ταυτότητες στην παροχή υπηρεσιών τους., επισημαίνει ο Christoph Wolff, επικεφαλής της βιομηχανίας κινητικότητας και της πρωτοβουλίας για το σύστημα και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Η συνεργασία με την WTTC παρέχει την πολύτιμη ευκαιρία να βελτιώσουμε το πλαίσιο και την πλατφόρμα για να εξυπηρετήσουμε όλες τις τουριστικές υπηρεσίες”.