ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Τουρισμός: Οι Έλληνες ξενοδόχοι "ποντάρουν" στη ρωσική αγορά με μεγάλες προσφορές για τον Αύγουστο




Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρισμός: Οι Έλληνες ξενοδόχοι "ποντάρουν" στη ρωσική αγορά με μεγάλες προσφορές για τον Αύγουστο

Μεγάλες προσφορές εντοπίζονται στη ρωσική αγορά από ελληνικά ξενοδοχεία για τον Αύγουστο προκειμένου να ενθαρρύνουν τις κρατήσεις.

Το κλίμα του ελληνικού τουρισμού φέτος επηρεάζεται από τη μείωση των αεροπορικών θέσεων για Ελλάδα κατά 7% σε σύγκριση με πέρυσι, στις μεγάλες αγορές της Γερμανίας (-8%), της Γαλλίας (-5%) και του Ην. Βασιλείου (-1%), σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ, αποτέλεσμα της ανάκαμψης της Τουρκίας και της Β. Αφρικής, των υψηλών θερμοκρασιών στην Ευρώπη, της οικονομικής στασιμότητας σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές και της αφαίρεσης των πτήσεων με αεροσκάφη Boeing 737-Max.

Σύμφωνα με την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, οι πωλήσεις για Ελλάδα είναι ελαφρώς σε καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με αυτά που καταγράφουν οι ευρωπαίοι τουρ οπερέιτορ.

Στην Mouzenidis Travel υπάρχει αύξηση της ζήτησης για Ελλάδα κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, στον Intourist +10%, στον Coral Travel +8%, στην TUI Ρωσίας +10% με αυξημένο μερίδιο πακέτων με προγραμματισμένες πτήσεις κατά 5%, στον Russian Express +15% και στον ANEX Tour έως +20%.Οι τουρ οπερέιτορ Biblio-Globus και TEZ Tour καταγράφουν ζήτηση για Ελλάδα στα περυσινά επίπεδα.Σύμφωνα με τους ρώσους τους οπερέιτορ, οι Έλληνες ξενοδόχοι προσφέρουν χαμηλές τιμές, δωρεάν διανυκτερεύσεις και άλλες προσφορές για να προσελκύσουν περισσότερους Ρώσους επισκέπτες, ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες από ευρωπαϊκές αγορές.

Οι συχνότερες προσφορές αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες δωματίων, με τους ξενοδόχους να προσφέρουν εκπτώσεις από 10 έως 15% ή δωρεάν διανυκτερεύσεις. Μάλιστα στην TUI Ρωσίας οι προσφορές για Αύγουστο και Σεπτέμβριο φτάνουν το 40%.

Ο δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων αυτό το καλοκαίρι είναι η Κρήτη, επισημαίνουν οι τουρ οπερέιτορ, η οποία καταλαμβάνει το 50% του συνόλου κρατήσεων. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Χαλκιδική και η Κως.

Η μέση διαμονή των Ρώσων στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι ανέρχεται σε 10-11 ημέρες, στο πρότυπο all in ή half board. Αυτή τη σεζόν, ο ANEX Tour παρατηρεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πέρυσι για πεντάστερα ξενοδοχεία, όμως το μεγάλο μέρος των κρατήσεων συνεχίζει να αφορά ξενοδοχεία τριών ή τεσσάρων αστέρων. 

Στον TEZ Tour το 35% κάνει κράτηση για πεντάστερο και το 30% για τετράστερο.Οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής αντιπροσωπεύουν μερίδιο από 15 έως 20% στο σύνολο των πωλήσεων κάτι που αποδίδεται στις τριετείς βίζες που εκδίδει η Ελλάδα για τους Ρώσους.