ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Αίγυπτος και Τουρκία οι κορυφαίοι προορισμοί των Σκοπιανών το 2019







Αποτέλεσμα εικόνας για Αίγυπτος  το 2019


Το τουριστικό ενδιαφέρον των πολιτών της χώρας για την Αίγυπτο και την Τουρκία έχει αυξηθεί, ενώ το αντίστοιχο ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι συγκριτικά μικρότερο.

Σύμφωνα με στοιχεία του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου “ΜΙΑ” της Βόρειας Μακεδονίας από τοπικά τουριστικά Γραφεία, οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο είναι η Αττάλεια (Τουρκία) και η Χουργκάντα (Αίγυπτος). Όπως αναφέρεται, το κόστος του τουριστικού πακέτου για τους ως άνω προορισμούς ξεκινάει από τα 400 ευρώ κατ΄ άτομο και περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πλήρη διατροφή και αεροπορική μεταφορά.

 Για το ίδιο ποσό στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Χαλκιδική είναι διαθέσιμα χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχεία και με ημιδιατροφή.Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν συνυπολογίζεται ο μεγάλος αριθμός πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας οι οποίοι κανονίζουν μόνοι τους, χωρίς τη διαμεσολάβηση τουριστικών Γραφείων, τις θερινές διακοπές τους στην Ελλάδα (κυρίως στη Χαλκιδική και την Πιερία και τα τελευταία χρόνια και σε άλλες περιοχές, όπως στο Βόλο και τη Δυτική Ελλάδα).

 Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα τακτικών πτήσεων, το αεροδρόμιο των Σκοπίων συνδέεται, σε καθημερινή βάση, με το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (με Turkish Airlines) και με το αεροδρόμιο Sabiha Gikcen (με Pegasus Airlines). 

Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Αχρίδας (Απόστολος Παύλος) συνδέεται με συχνότητα μιας πτήσης εβδομαδιαίως με το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και με τα Άδανα (μόνο τον Αύγουστο- με Pegasus Airlines).Κατά τη θερινή περίοδο, διενεργούνται με μεγάλη συχνότητα πτήσεις charter από το αεροδρόμιο των Σκοπίων προς Αττάλεια (από την Sun Express, Corendon Airlines και Pegasus Airlines) και με μικρότερη συχνότητα προς Χουργκάντα (από διάφορους αερομεταφορείς).

 Η συχνότητα των πτήσεων από Σκόπια προς Αθήνα αυξήθηκε από δύο σε τρεις εβδομαδιαίως (με Aegean Airlines), κατά τη θερινή περίοδο. Όσον αφορά στον αριθμό των διελεύσεων πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας από τις οδικές συνοριακές διόδους με την Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2018 κατεγράφη μικρή μείωση της τάξης του 0,1% σε σχέση με το 2017 (1.071.645 από 1.072.882 διελεύσεις), μετά από διετή ανοδική πορεία (της τάξης του 10,1% το 2017 και του 5,6% το 2016).