ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Ιταλία: Πρόστιμο 100.000 ευρώ στην TripAdvisor για παραπλανητικές κριτικές




Αποτέλεσμα εικόνας για Ιταλία: Πρόστιμο 100.000 ευρώ στην TripAdvisor για παραπλανητικές κριτικές

Πρόστιμο 100.000 ευρώ επέβαλλε το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ιταλίας στην TripAdvisor για παραπλανητική πληροφόρηση στις σελίδες της, έπειτα από αποδοχή σχετικής παραπομπής του ζητήματος από την Αρχή Ανταγωνισμού και Επίβλεψης της Αγοράς.

Η απόφαση στηρίχθηκε σε συγκεκριμένους ισχυρισμούς για την TripAdvisor σύμφωνα με τους οποίους περιεχόμενο μεμονωμένων κριτικών θεωρήθηκε ικανό να δημιουργήσει στους αναγνώστες της πλατφόρμας ψευδή εντύπωση αξιοπιστίας και αυθεντικότητας.

Η πρακτική αυτή είχε οδηγήσει σε καταδίκη της πλατφόρμας και το 2014 από τις Αντιμονοπωλιακές Αρχές έπειτα από διαμαρτυρίες από την Εθνική Ένωση Καταναλωτών της Ιταλίας, την Ομοσπονδία Ενώσεων Ξενοδοχείων και Τουρισμού της Ιταλίας, Federalberghi, και καταναλωτές.


Η Ομοσπονδία Federalberghi ζήτησε να σταματήσουν οι ανώνυμες κριτικές και κάλεσε τις ιστοσελίδες να δημοσιεύουν πραγματικές κριτικές που συντάσσουν πραγματικοί καταναλωτές και αναφέρουν μια πραγματική εμπειρία τους.


 Ο οργανισμός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιβεβαιώνει την ανάγκη εκκαθάρισης ενός συστήματος που περιλαμβάνει ψευδείς κριτικές.

Λίγους μήνες πριν, το δικαστήριο του Lecce θεώρησε ως έγκλημα τη δράση ενός ατόμου που συνέτασσε και πωλούσε ψευδείς κριτικές με πλαστή ονομασία, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 9 μηνών.Το πρώτο βήμα για να εξαλειφθούν οι παραπλανητικές κριτικές στις ιστοσελίδες, επισημαίνει η Ομοσπονδία Federalberghi, είναι να σταματήσουν οι ανώνυμες κριτικές και οι κριτικές με ψευδώνυμο.