ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στο Μπακού







Συνάντηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για την 110η σύνοδο από τις 16 ως τις 18 Ιουνίου. Κατά τη συνάντηση, τα κράτη μέλη ενέκριναν την πρόοδο και τα μελλοντικά σχέδια του οργανισμού, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Zurab Pololikashvili, και χαιρέτισαν θερμά τη συμμετοχή στη συνάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο επανένταξης τους στον UNWTO.
 
Καθώς οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4% το πρώτο τρίμηνο του 2019, μετά από αύξηση 6% το 2018, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προώθηση υπεύθυνου, βιώσιμου και παγκοσμίως προσβάσιμου τουρισμού, πραγματοποίησε συνάντηση του Εκτελεστικού του Συμβουλίου στο Αζερμπαϊτζάν για την 110η σύνοδο. Το Συμβούλιο φέρνει μαζί τα κράτη μέλη του UNWTO για συνομιλίες υψηλού επιπέδου σχετικά με την κατεύθυνση του παγκόσμιου τουριστικού τομέα.
”Είναι τεράστια ευχαρίστηση να είμαστε στη δυναμική πόλη του Μπακού για την 110η Σύνοδο του Εκτελεστικού μας Συμβουλίου”, δήλωσε ο κ. Pololikashvil. “Το Εκτελεστικό Συμβούλιο παρέχει στα κράτη μέλη της UNWTO λεπτομερή σύνοψη των δραστηριοτήτων και της προόδου του UNWTO κατά το προηγούμενο έτος και διατυπώνει βασικές συστάσεις σχετικά με την πορεία προς το μέλλον. Ο χρόνος μας στο Μπακού μας πρόσφερε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζει η συνεχιζόμενη άνοδος του αριθμού των τουριστών, μεταξύ άλλων και τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας και την προώθηση της ισότητας των φύλων. Ευχαριστώ όλα τα κράτη μέλη για τη δέσμευσή τους στην εντολή του UNWTO και επίσης ευχαριστώ τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παρουσία τους και για το οανοιχτό’ του ενδεχομένου της επανένταξης τους και συνεργασίας μαζί μας για να γίνει ο τουρισμός ένας παράγοντας ανάπτυξης και ισότητας”.
 
Ο κ. Fuad Nagiyev, επικεφαλής του Κρατικού Οργανισμού Τουρισμού της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, εξέφρασε την υποστήριξή του στην αποστολή του UNWTO, λέγοντας ότι ήταν «τιμή» για την χώρα που είχε επιλεγεί για να φιλοξενήσει την 110η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου.
 
”Τα γεγονότα του UNWTO, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Εκτελεστικού Συμβουλίου, αποτελούν μεγάλο βήμα για την προώθηση του τουρισμού και για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη καλών εργασιακών σχέσεων τόσο με την UNWTO όσο και με τα κράτη μέλη της”, πρόσθεσε ο κ. Nagiyev.