ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Εταιρείες πολυτελούς κρουαζιέρας διερευνούν προσεγγίσεις στις Κυκλάδες

Αποτέλεσμα εικόνας για Εταιρείες πολυτελούς κρουαζιέρας διερευνούν προσεγγίσεις στις Κυκλάδες


Την Πέμπτη, 20 και την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 επισκέφτηκε την Αμοργό κλιμάκιο αποτελούμενο από ανώτερα στελέχη διεθνών εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας που διαθέτουν υπερσύγχρονο και υπερπολυτελή στόλο πλοίων, τα οποία είναι ικανά να προσεγγίσουν τα λιμάνια των Κυκλάδων.

 Ο σκοπός της παραπάνω επίσκεψης, στην Αμοργό καθώς και στα νησιά της Σύρου, Πάρου Νάξου και Σίφνου, ήταν να διερευνήσουν από κοινού την δυνατότητα να επεκτείνουν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους σε νέους προορισμούς και γι’ αυτό επελέγησαν τα συγκεκριμένα νησιά γι’ αυτό το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης. Την κίνηση αυτή διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Αμοργό επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο κ. Φωστιέρη Νικόλαο, τον νέο Δήμαρχο κ. Καραΐσκο Ελευθέριο, τον Λιμενάρχη και άλλους τοπικούς παράγοντες σχετικούς με τον Τουρισμό Κρουαζιέρας.

Μετά την άφιξη τους έφθασαν στο Δημαρχείο, όπου έγινε μια σύντομη παρουσίαση του νησιού από τον Δήμαρχο και στην συνέχεια απαντήθηκαν οι ερωτήσεις των επισκεπτών σχετικά με τα αξιοθέατα του νησιού, την γαστρονομία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και άξια μνείας ήθη και έθιμα των κατοίκων. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης και το βράδυ παρετέθη στην ομάδα επίσημο γεύμα από τον Δήμαρχο σε ταβέρνα της Χώρας όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά φαγητά παρασκευασμένα από τοπικά προϊόντα.

Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν την περιοχή της Αιγιάλης και μετά από ένα ελαφρό γεύμα στα Κατάπολα, η ομάδα αναχώρησε για τον επόμενο προορισμό της.

Σύμφωνα με το δήμο Αμοργού, οι εντυπώσεις της ομάδας από την επίσκεψη στο νησί, αν και συγκρατημένες ήταν ικανοποιητικές, αναφερόμενες κυρίως στο φυσικό τοπίο, την Ιερά Μονή Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης και την γαστρονομία του νησιού.