ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Στην Αγία Νάπα το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Μεσογείου






Αποτέλεσμα εικόνας για Στην Αγία Νάπα το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Μεσογείου


Ο Δήμος Αγίας Νάπας στην Κύπρο ανακοίνωσε τα σχέδιά του να δημιουργήσει το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στη Μεσόγειο, από τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor. Το υποθαλάσσιο μουσείο θα βρίσκεται στην παραλία της Περνέρας.

Το μουσείο θα είναι δέκα μέτρα κάτω από το νερό και θα υπάρχουν πάνω από 70 αγάλματα που θα στέκονται ανάμεσα σε δεκάδες φιλοτεχνημένα οργανικά δέντρα και υποβρύχια φυτά, ώστε να δημιουργήσουν το πρώτο υποβρύχιο δάσος στον κόσμο. Επί του παρόντος, το συνολικό κόστος του έργου δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί. Πρόκειται για ένα από τα πολλά έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη της Αγίας Νάπας, με στόχο να γίνει παγκόσμιο σημείο ενδιαφέροντος. Το έργο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή και τον δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο μαζί με τον Βρετανό καλλιτέχνη πρόσφατα, στη Λευκωσία.
Αποτέλεσμα εικόνας για Στην Αγία Νάπα το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Μεσογείου
Ο Jason DeCaires Taylor έχει ήδη δημιουργήσει το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ευρώπη, το “Museo Atlántico Lanzarote: Biosfera, Arte y Naturaleza”, στα Κανάρια Νησιά, το οποίο αποτελείται από γλυπτά προσφύγων ναυαγών, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.