ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ξένα funds κοντράρονται για ξενοδοχεία στην Κρήτη




Αποτέλεσμα εικόνας για δύο ξενοδοχείων της Μαμιδάκης



Προβλήματα αντιμετωπίζει το αμερικανικό επενδυτικό fund Hines, στην απόκτηση των δύο ξενοδοχείων της Μαμιδάκης Συμμετοχών στην Κρήτη.
Ο λόγος για τις μονάδες Coral και Ερμής στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, οι οποίοι τελούν υπό παραχώρηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιάρθρωσης του χρέους της Μαμιδάκης Συμμετοχών.
Τα ξενοδοχεία Coral και Hermes, τριών και τεσσάρων αστέρων αντίστοιχα σήμερα, βρίσκονται στον κόλπο του Μιραμπέλου, επί της λεωφόρου Ακτή Κούνδουρου, εντός του αστικού ιστού της πόλης του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.
Η τελευταία εξέλιξη αφορά την Bain Capital, γνωστή από την απόκτηση ενός εκ των χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, η οποία έχει υποβάλλει και αυτή τη δική της προσφορά για τα δύο ξενοδοχεία και πλέον αναμένεται η τελική απόφαση των πιστωτριών τραπεζών και της Μαμιδάκης Συμμετοχών, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και νέα βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά της Hines.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ήταν μεταξύ εκείνων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική, αν και επί του παρόντος, πρόθεση του πωλητή (οικογένεια Στέγγου) φαίνεται να είναι η διαφορετική αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου.
Σημειωτέον ότι η Hines ήταν και μεταξύ των συνομιλητών της οικογένειας Στέγγου και στην προ πενταετίας κίνηση για την πώληση του συγκροτήματος, που και εκείνη είχε άδοξη κατάληξη.
Όπως και στην περίπτωση του Grand Hyatt Athens, η Hines συνεργάζεται για την επένδυση αυτή στο Λασίθι με το εταιρικό σχήμα των Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, με το οποίο έχει συγκροτήσει στρατηγική συνεργασία για τις δραστηριότητές της στον ξενοδοχειακό κλάδο.