ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Τουρισμός Πολυτελείας: To Four Seasons Astir Palace διεκδικεί θέση πρωταγωνιστή στη Μεσόγειο







Αποτέλεσμα εικόνας για To Four Seasons Astir Palace διεκδικεί θέση πρωταγωνιστή στη Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του επενδυτικού πλάνου στο πολυτελές ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με το ύψος της επένδυσης μέχρι στιγμής για το σύνολο του έργου να ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας την αναγέννηση της Astir. 

Μέχρι το 2021 εκτιμάται οτι θα έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων. Πρόκειται για το πρώτο Four Seasons ξενοδοχείο στη νότια Μεσόγειο, την είσοδο του brand στην Ελλάδα και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη σύνθετη επένδυση στον ελληνικό τουρισμό.

Το νέο ξενοδοχείο λειτουργεί πλέον ως ενιαία μονάδα υπό τη διαχείριση της Four Seasons, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας για τον επισκέπτη, σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία ολόκληρης της Μεσογείου. Κλασικές αξίες της ελληνικής φιλοξενίας βρίσκονται πίσω από το κόνσεπτ του ξενοδοχείου, όπως το φιλότιμο, επισήμανε ο γενικός διευθυντής του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, κ. Σαμ Ιωαννίδης.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, κέντρο spa υψηλής αισθητικής και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου. Στόχος του οι επισκέπτες που προέρχονται κυρίως από τις αγορές της Αμερικής, της δυτικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2020, θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του συνολικού έργου ανακαίνισης του εμβληματικού ξενοδοχείου της αθηναϊκής ριβιέρας.

Οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων γίνονται με σεβασμό στην ιστορία των 50 και πλέον ετών του ξενοδοχείου σε επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, τοποθεσίας του συγκροτήματος και εμπειρίας φιλοξενίας, με στόχο να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό πολυτελών διακοπών σε διεθνές επίπεδο.Αποτέλεσμα εικόνας για To Four Seasons Astir Palace διεκδικεί θέση πρωταγωνιστή στη Μεσόγειο

Για το λόγο αυτό, αξιοποιούνται διεθνείς σύμβουλοι και αρχιτέκτονες ενώ οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο (650 περίπου) και σε όλο το συγκρότημα (πάνω από 800) είναι στην πλειονότητά τους Έλληνες.Στόχος είναι, τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε., κ. Στέλιος Κουτσιβίτης, να γίνει η αθηναϊκή ριβιέρα πρωταγωνιστής στη Μεσόγειο και να τοποθετηθεί στο διεθνή χάρτη του τουρισμού πολυτελείας.Ανάμεσα στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη δεύτερη φάση της του επενδυτικού πλάνου, είναι ο εκσυγχρονισμός της μαρίνας, Astir Marina, η κατασκευή έως 13 πολυτελών κατοικιών, Astir Villas, εντός του συγκροτήματος, η ανάπλαση της παραλίας, Astir Beach, καθώς και η δημιουργία πάρκου αναψυχής, τα οποία θα γίνουν σε συνεργασία με διεθνή πολυτελή brand.

 Η αναβάθμιση της Astir Marina θα γίνει με στόχο να καταστεί εφάμιλλη με μαρίνες-ορόσημα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου (π.χ. Σαρδηνία, Κάπρι και Μονακο), σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών, ώστε να μπορεί να προσελκύει mega yauchts ενώ προβλέπεται και η δημιουργία χώρων retail και εστίασης. 

Το κόστος της επένδυσης στη μαρίνα θα ανέλθει σε 30 εκατ. ευρώ. Το πράσινο φως για το έργο αναβάθμισης της μαρίνας αναμένεται να δοθεί μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα για ιδιώτη επενδυτή.

 Η κατασκευή της αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, οπότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της.Η κατασκευή των πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, που θα συμπληρώσουν την διαμόρφωση του προορισμού, θα τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο exclusive residential χάρτη, επισήμανε ο κ. Κουτσιβίτης.

Σχεδιάζεται ακόμα η ανάπτυξη εμβληματικού beach club στην παραλία, σε συνεργασία με διεθνή fashion brand και με την υπογραφή του Αστέρα. Η παραλία θα περιλαμβάνει νέες υποδομές οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020.

Ο κ. Κουτσιβίτης υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της επένδυσης θέτει νέες βάσεις στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, χτίζοντας κλίμα εμπιστοσύνης στη διεθνή επενδυτική κοινότητα για τη χώρα μας.

 Στηρίζει δε την τοπική κοινότητα μέσα από συνέργειες με το δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης καθώς και μέσω της απασχόλησης κατοίκων της περιοχής.Το ξενοδοχείο προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες για όλα τα βαλάντια και φιλοδοξεί να γίνει γαστρονομικός προορισμός της Αθήνας, περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις συνεδρίων και εκδηλώσεων καθώς και ελικοδρόμιο.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη υπάρχει προγραμματισμός για συνέδρια στο ξενοδοχείο μέχρι το 2022.Υψηλού επιπέδου επιλογές εστίασης, διασκέδασης αλλά και κορυφαίοι οίκοι με παρουσία σε άλλους διεθνείς προορισμούς ενισχύουν την κοσμοπολίτικη ταυτότητα της Astir, ενώ η συνεργασία με επιλεγμένους πολιτιστικούς φορείς (Μουσείο Μπενάκη) προωθεί την πλούσια κληρονομιά της χώρας.