ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

H Ινδία στον χάρτη ταξιδιού ευεξίας






Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ινδία στο χάρτη ταξιδιού ευεξίας



Eυεξία και πνευματικά ταξίδια, αναζητούν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία της Ταξιδιωτικής Ένωσης Ασίας-Ειρηνικού (ΡΑΤΑ).
Οι Beatles ανακάλυψαν τη γιόγκα ως τον τρόπο της φυσικής χαλάρωσης κατά τη συνάντησή τους με τον γιόγκι Maharishi Mahesh στο Rishikesh το 1969.
Σήμερα, η Ινδία προσελκύει τουρίστες που αναζητούν ηρεμία σε συνάρτηση με υγιεινή ζωή και αυθεντικές εμπειρίες.
Η χώρα αναδύεται ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες σύγχρονες αγορές σπα και ευεξίας στον κόσμο. Ως η γενέτειρα της γιόγκα, του διαλογισμού και της Αγιουρβέδα, η Ινδία είναι η “Μέκκα της ευεξίας”, τόνισαν οι ομιλητές.
Τα συνειδησιακά ταξίδια κερδίζουν προβάδισμα στην Ασία. Μέχρι το 2023 εκτιμάται ότι για τον λόγο αυτό θα έχουν ταξιδέψει στην περιοχή 900 εκατομμύρια επισκέπτες.
Από τα Μπαλινέζικα μασάζ έως την Κινεζική ιατρική και την Αγιουρβέδα στην Ινδία, οι ασιατικές κουλτούρες πρωταγωνιστούν στο πρότυπο για ταξίδια ευεξίας.
Ενώ η Ινδία σήμερα λαμβάνει μόνο 1,2% του παγκόσμιου μεριδίου του διεθνούς τουρισμού, έχει το 2,1% των εισερχόμενων τουριστικών εσόδων.
Με την τουριστική ανάπτυξη στην Ινδία σχεδόν διπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διευκολύνει τα ταξίδια.
Η Ινδία πρόσφατα απλοποίησε τη διαδικασία θεώρησης, ανοίγοντας τη χώρα στις πιο πλούσιες αγορές. Επίσης, μια 24ωρη τουριστική τηλεφωνική γραμμή είναι διαθέσιμη σε 12 γλώσσες για απαντήσεις στις απορίες των ταξιδιωτών.