ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Τουρισμός: Το προφίλ των Ρώσων στην Ελλάδα το 2019- Έμφαση στα 5άστερα ξενοδοχεία






Αποτέλεσμα εικόνας για Έμφαση στα 5άστερα ξενοδοχεία

Καθώς η περίοδος προκρατήσεων βαίνει προς το τέλος της, οι κρατήσεις οργανωμένων πακέτων στη ρωσική αγορά για τη χώρα μας παρουσιάζουν μέχρι στιγμής σταθερή άνοδο.

Σύμφωνα με την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, η αύξηση που παρατηρείται στις κρατήσεις για Ελλάδα στους σημαντικότερους ρώσους τουρ οπερέιτορ κυμαίνεται από 10% έως και 100%, ανά περίπτωση.

 Η Ελλάδα φέτος αποτελεί ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό των Ρώσων λόγω της σχετικής σταθερότητας της ισοτιμίας του ευρώ, της αύξησης της προσφοράς των τουρ οπερέιτορ ως προς τον αριθμό των ξενοδοχείων με το σύστημα all inclusive και τις προξενικές αρχές της Ελλάδας στη Ρωσία που προσφέρουν visa πολλαπλών εισόδων σε Ρώσους πολίτες.

Η αύξηση της ζήτησης για Ελλάδα, σύμφωνα με τον ANEX Tour, οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι πολλά ελληνικά ξενοδοχεία προσφέρουν τις περυσινές τιμές ή αυξημένες κατά 3-5%. 

Στην Mouzenidis Travel καταγράφουν αύξηση των προκρατήσεων για Ελλάδα της τάξης του 25%, στην Coral Travel +11%, στον Intourist +30% από την περιοχή της Λευκορωσίας, και στον Biblio-Globus +10%.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 3 χώρες με το μεγαλύτερο όγκο κρατήσεων στον TEZ Tour, κατά την περίοδο των προκρατήσεων, μετά την Τουρκία και την Ισπανία.

Η TUI Ρωσίας καταγράφει διπλάσιο αριθμό κρατήσεων σε σύγκριση με την περίοδο προκρατήσεων του 2018, που αποδίδεται στην σταθεροποίηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ καθώς και στο γεγονός ότι η ζήτηση για την εφετινή σεζόν δεν «διακόπτεται» από διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2018.

Η ιδιαιτερότητα της εφετινής χρονιάς για τη ρωσική αγορά είναι ότι οι ρώσοι έχουν σπεύσει να κάνουν κράτηση διακοπών στην Ελλάδα για διακοπές το Μάιο λόγω των ελκυστικών τιμών.

Το προφίλ των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2019

Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς, ενώ τα περισσότερα ελληνικά ξενοδοχεία προσφέρουν χαμηλές τιμές προκρατήσεων (από -10% έως -30%) μέχρι τις 30 Απριλίου, ορισμένα επεκτείνουν την περίοδο αυτή μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ εκτιμούν ότι η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής προορισμός κυρίως για οικογένειες με παιδιά, με το ποσοστό τους στην Mouzenidis Travel να ανέρχεται στο 50% των πωλήσεων για Ελλάδα, και στην TUI Ρωσίας στο 60%.Ακολουθούν τα ζευγάρια άνω των 30 ετών (20% έως 25% των πωλήσεων) και το υπόλοιπο ποσοστό αντιστοιχεί σε Ρώσους άνω των 60 ετών και πολύ νεαρές ηλικίες.

Ως εκ τούτου, οι δημοφιλέστερες κατηγορίες ξενοδοχείων είναι τα all inclusive τεσσάρων και πέντε αστέρων.

 Η μέση διάρκεια διακοπών ανέρχεται σε 7 έως 12 ημέρες.Οι τάσεις του 2019 για τους Ρώσους επισκέπτες στην Ελλάδα περιλαμβάνουν αύξηση της ζήτησης για καταλύματα χαμηλού κόστους, όπως διαμερίσματα και ξενοδοχεία στις κατηγορίες δύο και τριών αστέρων. Οι επισκέπτες αυτοί συνήθως προτιμούν δραστηριότητες στην ύπαιθρο καθώς και να εξερευνήσουν μόνοι τους τη χώρα και επιλέγουν χαμηλό κόστος διαμονής όχι για να αποφύγουν τα έξοδα αλλά επειδή επιδιώκουν να ταξιδέψουν περισσότερο εντός Ελλάδας.

Οι Ρώσοι που παραδοσιακά επιλέγουν πεντάστερα ξενοδοχεία συνεχίζουν και φέτος στο ίδιο μοτίβο διακοπών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη αύξηση για αυτή την κατηγορία ξενοδοχείων.