ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ξεκινάει ο Thomas Cook σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο







Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ξεκινάει ο Thomas Cook σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο


Από το Ιόνιο και συγκεκριμένα από τα νησιά της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, ξεκινάει την επιχειρησιακή λειτουργία του στην Ελλάδα ο Thomas Cook. 

Η επιλογή έχει να κάνει προφανώς και με το γεγονός ότι τα δύο αυτά νησιά, περιλαμβάνονται στους πιο αγαπημένους προορισμούς των Άγγλων τουριστών. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνεντεύξεις για την πρόσληψη επιτόπιου προσωπικού, ενώ διακόπηκαν συνεργασίες με εταιρίες που εξυπηρετούσαν μέχρι πέρυσι τους πελάτες του μεγάλου tour operator. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Οκτωβρίου, το money-tourism.gr, είχε αποκαλύψει ότι ο Thmoas Cook, προχώρησε σε άνοιγμα γραφείων στην Αθήνα, στο πλαίσιο δημιουργίας εταιρικής δομής στην Ελλάδα.

 Δήλωση του Michael Scheidler Ο κ. Michael Scheidler Το money-tourism.gr απευθύνθηκε στον Michael Scheidler, Group Destination Management Director, για την λειτουργία γραφείων σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, ο οποίος δήλωσε αποκλειστικά: 

" Στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων μας και της δέσμευσής μας για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις δομές μας περιφερειακά σε συγκεκριμένους προορισμούς. Μετά την λειτουργία των γραφείων μας στην Αθήνα, επεκτείνουμε την παρουσία μας και σε άλλους προορισμούς και θα συνεχίσουμε στους αμέσως επόμενους μήνες, ώστε να εξυπηρετούμε καλύτερα του πελάτες μας, σε ολόκληρη τη χώρα". 

Η επέκταση… Σημειώνεται ότι μόλις πριν από 3 μήνες, ο επικεφαλής του Thomas Cook, Peter Fankhauser, βρέθηκε στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του πρώτου παγκοσμίως Cook’s Club στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης.

 O Peter Fankhauser στην επίσκεψή του αυτή, είχε τονίσει την ιδιαίτερη σημασία της Ελλάδας για τον μεγάλο tour operator, αναλύοντας τα σχέδια επέκτασής του στην χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την άριστη συνεργασία που έχει ο όμιλος, με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomas Cook, ο όμιλος συνεισέφερε 150 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία το 2018, σε επενδύσεις, λειτουργικά έξοδα, προκαταβολές ξενοδοχείων, κ.λπ., κ.λπ., φέρνοντας τρία εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ η επέκτασή του σε τέσσερις νέους προορισμούς στη χώρα μας και η αύξηση των δρομολογίων του κατά 34, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, επιβεβαιώνουν τη σημασία που δίνει ο Thomas Cook στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Σε πρώτη προτεραιότητα, όπως είχαν τονίσει τα στελέχη του Thomas Cook, είναι η ανάληψη management ξενοδοχειακών μονάδων, η ριζική ανακαίνισή τους και η τοποθέτησή τους στην αγορά με ένα από τα brands του ομίλου. 

Σημειώνεται ότι ένα ακόμη ξενοδοχείο του Thomas Cook, θα λειτουργήσει σύντομα στα Χανιά. Σε πρώτη προτεραιότητα για νέα ξενοδοχεία, βρίσκονται οι μεγάλοι προορισμοί (Κρήτη, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα), χωρίς ωστόσο να αποκλείονται προορισμοί που έχουν καλές αεροπορικές συνδέσεις με την Κεντρική Ευρώπη και την Αγγλία.

 Ο τουριστικός πράκτορας θα εγκαινιάσει οκτώ ξενοδοχεία Cook’s Club το 2019, με τον αριθμό τους να ανέρχεται συνολικά στα 11, σε δύο νέες τοποθεσίες, τα οποία θα εμπλουτίσουν το ξενοδοχειακό δυναμικό του ομίλου με 2.000 νέα δωμάτια, ενώ 3 από τα smartlines ξενοδοχεία του θα ανακαινιστούν σε Cook’s Club. Πριν από λίγες μόλις ημέρες, η Thomas Cook και η LMEY, μέσω της κοινοπραξίας τους Thomas Cook Hotel Investments, εξασφάλισαν πρόσθετη χρηματοδότηση με πρώτη δόση ύψους €40 εκατ., η οποία θα χορηγηθεί αποκλειστικά από την Τράπεζα Πειραιώς, τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας, όπως ανάφερε σε ανακοίνωσή του ο μεγάλος διεθνής tour operator, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ, του money-tourism.gr. 

Το ποσό θα επενδυθεί σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ηλιόλουστες, παραθαλάσσιες περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία στη Μεσόγειο, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση να επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε ευκαιρίες που δημιουργούνται σε ελληνικά νησιά.

 Επίσης, η εταιρεία επιδιώκει περαιτέρω χρηματοδότηση με σκοπό την απόκτηση περισσότερων ιδιοκτησιών στη περιοχή της Μεσογείου. Ο Thomas Cook Για περισσότερα από 175 χρόνια, ο Thomas Cook διατηρεί την αξιόπιστη πρωτοπορία της ως ταξιδιωτικός οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου που προσφέρει υπηρεσίες διακοπών παγκοσμίως και «ανοίγει» παράθυρο στον κόσμο, διευκολύνοντας τα ταξίδια για όλους.

 Όντας πλέον ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς διακοπών παγκοσμίως, ο Thomas Cook Group δραστηριοποιείται σε 17 βασικές αγορές, απασχολεί 22.000 άτομα προσωπικό και έχει καταγράψει συνολικά πωλήσεις 9 δισ. λιρών, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. 

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 190 ξενοδοχειακές μονάδες και θέρετρα υπό την εμπορική της επωνυμία, στο πλαίσιο των επτά brand του ομίλου – SENTIDO, Sunprime, Sunwing, SunConnect, Smartline, Casa Cook και Cook’s Club. Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το money-tourism.gr, ότι ο Thomas Cook συνέστησε στις αρχές του χρόνου, ένα ξενοδοχειακό επενδυτικό ταμείο (fund)- Thomas Cook Hotel Investments – μια κοινοπραξία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που εδρεύει στην Ελβετία, LMEY Investments.

 Ο Thomas Cook Hotel Investments συμπεριλαμβάνει, σήμερα, ξενοδοχεία σε Ρόδο, Κρήτη, Μαγιόρκα, Ίμπιζα και ηπειρωτικές περιοχές στην Ισπανία. Φέτος το χειμώνα, επενδύει περισσότερα από €7 εκ. στην ξενοδοχειακή μονάδα Sunwing στην Καλλιθέα της Ρόδου, ενώ ανοίγει ένα νέο Casa Cook στην Ίμπιζα το καλοκαίρι του 2019.

 Πηγή: https://money-tourism.gr/