ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Τουρισμός γονιμότητας, η νέα μεγάλη αγορά για την προσέλκυση Κινέζων






Αποτέλεσμα εικόνας για η γονιμότητας,  για τους Κινέζους


Με το τέλος της 30ετούς πολιτικής της Κίνας για επιβολή ορίου στην τεκνοποίηση στο ένα παιδί ανά οικογένεια, που είχε στόχο να περιορίσει τον υπερπληθυσμό, μια νέα προοπτική αναδύεται για τον τουρισμό γονιμότητας των Κινέζων.

Η απόφαση για την άρση του περιορισμού τεκνοποίησης στην Κίνα, η οποία ελήφθη με σκοπό να αυξηθεί προοδευτικά το εργατικό δυναμικό της χώρας, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν θεραπείες γονιμότητας.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού, το 2016 η Κίνα είχε περισσότερους από 40 εκατ. ασθενείς με προβλήματα γονιμότητας. Ως εκ τούτου, πάνω από 40 εκατ. Κινέζοι μπορεί να αποτελέσουν το πεδίο ανάπτυξης τουρισμού γονιμότητας τα επόμενα χρόνια, ανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο.

Ήδη, πριν 2 χρόνια, η εσωτερική αγορά υπηρεσιών γονιμότητας ανερχόταν σε 670 εκατ. δολάρια, ενώ έως το 2022 το νούμερο αυτό αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί φθάνοντας τα 1,5 δισ. δολάρια.


Το 2016, οι Κινέζοι ασθενείς δαπάνησαν 1,1 δισ. δολάρια στον τουρισμό γονιμότητας εκτός της χώρας τους, δηλαδή περισσότερα σε σύγκριση με το εσωτερικό της χώρας και στα ίδια περίπου επίπεδα με τις εκτιμήσεις στο εσωτερικό για το 2022.

Η τάση για θεραπείες γονιμότητας στο εξωτερικό εξηγείται από το γεγονός οτι η χώρα έχει έλλειψη κέντρων γονιμότητας και εμβρυολόγων. 

Επιπλέον, τέτοιες υπηρεσίες δικαιούνται μόνο τα παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια ή γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών. Οι ελεύθερες γυναίκες, τα ζευγάρια εκτός γάμου και τα γκέι ζευγάρια αναγκάζονται να αναζητήσουν εναλλακτικές στο εξωτερικό.