ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Έρχεται ενοποίηση στην ηλεκτρονική αγορά ταξιδιών στην Ευρώπη





Αποτέλεσμα εικόνας για H διαφάνεια στις τιμές ταξιδίων


Εξαιρετικά μεγάλη πίεση στα περιθώρια κέρδους των πακέτων διακοπών που προσφέρουν οι παραδοσιακοί τουρ οπερέιτορ,ασκεί η διαφάνεια στις τιμές ταξιδίων που προσφέρονται με τεχνολογικές λύσεις στο διαδίκτυο  επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ερευνών αγοράς της Γερμανίας Dr. Fried + Partner, κ. Markus Heller.

Οι ευρωπαίοι τουρ οπερέιτορ, ιδιαίτερα οι 3 κορυφαίοι TUI, Thomas Cook και DER Touristik, παρουσιάζουν χαμηλότερη ανάπτυξη από τους ρυθμούς της τουριστικής αγοράς, η οποία κινείται μέσω των online πωλήσεων, τόνισε, μιλώντας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας που διενεργήθηκε σε 20 στελέχη της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας. 

Ως αποτέλεσμα, τους ερχόμενους μήνες θα δούμε στρατηγικές επενδύσεις μεγάλων τουρ οπερέιτορ για την αφομοίωση μικρότερων, τόνισε.Αντίθετα, η αγορά τουριστικών γραφείων, όπως είπε, δεν θα έχει σημαντικές μεταβολές τα ερχόμενα χρόνια εφόσον ο κλάδος διατηρήσει το νομικό καθεστώς στις πωλήσεις διακοπών.

 Ωστόσο, οι τουρ οπερέιτορ θα επιδιώξουν να κατευθύνουν περισσότερο τις πωλήσεις τουριστικών γραφείων.

Ο κ. Heller προέβλεψε ότι η μεγαλύτερη δομική αλλαγή θα προέλθει από την ενοποίηση της ηλεκτρονικής αγοράς ταξιδίων. 

Για παράδειγμα, η Google θα ξεκινήσει να διεισδύει περισσότερο στη διαδικασία κράτησης για πτήσεις και ξενοδοχεία.

Την ίδια ώρα η Booking.com ενδέχεται να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα ταξιδίων συνδέοντας τις εταιρίες που έχει εξαγοράσει, όπως η πλατφόρμα metasearch Kayak και η σελίδα εστιατορίων OpenTable, με την κύρια δραστηριότητά της κρατήσεων σε καταλύματα.

 Αυτό μπορεί να μετατρέψει τον όμιλο στην Amazon των ταξιδίων στο μέλλον, τόνισε.