ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Στα 51 εκατ. οι επιβάτες η Turkish Airlines το 8μηνο 2018, αύξηση 13% από το 8μηνο 2017






Αποτέλεσμα εικόνας για Στα 51 εκατ. οι επιβάτες η Turkish Airlines το 8μηνο 2018, αύξηση 13% από το 8μηνο 2017



H Turkish Airlines, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης και του εμπορευματικού φορτίου του Αυγούστου, πέτυχε τον υψηλότερο μηνιαίο δείκτη πληρότητας την ιστορία της, ο οποίος ανήλθε σε 85.6. Εκτός από τα υψηλά αποτελέσματα του Αυγούστου 2017, η αύξηση του αριθμού των επιβατών, των εσόδων ανά χιλιόμετρο και του δείκτη πληρότητας αποτελούν σημαντική ένδειξη όλο και μεγαλύτερου ενδιαφέροντος προς την Τουρκία και την Turkish Airlines.

Αποτελέσματα της κίνησης του Αυγούστου 2018:
  • Η αυξητική τάση στον αριθμό των επιβατών συνεχίστηκε τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβατών της Turkish Airlines να αυξηθεί κατά 2.4% φτάνοντας τους 7,6 εκατ. επιβάτες και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας να ανέλθει σε 86%.
  • Τον Αύγουστο 2018, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 1.3 μονάδες, με ελάχιστη αύξηση 0,5% της χωρητικότητας (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις), ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά 1.1 μονάδες σε 85,3% και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας κατά 2.4 μονάδες σε 87.6%.
  • Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 3.4%.
  • Τον Αύγουστο, το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε συνέχισε να ακολουθεί την τάση του διψήφιου αριθμού αύξησης και αυξήθηκε κατά 21%, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την Βόρεια Αμερική που παρουσίασε αύξηση 32%, την Ευρώπη με αύξηση 24%, την Άπω Ανατολή  με αύξηση 22% και τη Μέση Ανατολή με αύξηση 18%.
  • Τον Αύγουστο, η Αφρική, η Άπω Ανατολή, οι Εγχώριες Πτήσεις της Τουρκίας και η Βόρεια Αμερική παρουσίασαν αύξηση of 3.1 μονάδες, 2.3 μονάδες, 2.2 μονάδες και 2.1 μονάδες, αντίστοιχα.
Αποτελέσματα της κίνησης του διαστήματος Ιανουαρίου - Αυγούστου 2018:
  • Στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 12% και 13% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 51 εκατομμύρια.
  • Στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά 3.4 μονάδες  φθάνοντας το 82%. Ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά περίπου 4 μονάδες ξεπερνώντας το 81%, ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά 2 μονάδες ξεπερνώντας το 85%, με αποτέλεσμα να καταγράφει το μεγαλύτερο δείκτη πληρότητας στην ιστορία της Turkish Airlines, στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου.
  • Εξαιρουμένων των επιβατών transit (από διεθνείς σε διεθνείς πτήσεις), η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε σημαντικά κατά 16%.