ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Συνεργασία ΑΝΕΚ Lines - CRETAQUARIUM για ένα καλοκαίρι χωρίς αποτσίγαρα στις παραλίες




Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεργασία ΑΝΕΚ Lines - CRETAQUARIUM για ένα καλοκαίρι χωρίς αποτσίγαρα στις παραλίες



Η ΑΝΕΚ Lines, αναγνωρίζοντας τη σημασία να διατηρηθούν καθαρές οι ελληνικές θάλασσες και ακτές, ενώνει τις δυνάμεις της με το Ενυδρείο Κρήτης - CRETAQUARIUM και προσφέρει πάνω από 200.000 εύχρηστα τασάκια από ανακυκλώσιμο υλικό, σε όλους εκείνους που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τα πλοία της.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΝΕΚ Lines αντιλαμβανόμενη ότι τα αποτσίγαρα αποτελούν βασική πηγή μόλυνσης όχι μόνο για την θαλάσσια ζωή, αλλά και για τα μικρά ζώα, και τα μικρά παιδιά συμβάλλει στον περιορισμό τους, προσφέροντας πάνω από 200.000 τασάκια παραλίας. Λέει “όχι” στα αποτσίγαρα και ενθαρρύνει τους πολίτες να αλλάξουν καθημερινές συνήθειες, που όμως έχουν επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον.
Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεργασία ΑΝΕΚ Lines - CRETAQUARIUM για ένα καλοκαίρι χωρίς αποτσίγαρα στις παραλίες

Το αποτσίγαρο, αυτό το είδος του μικρού απορρίμματος είναι κυριολεκτικά ένα τεράστιο πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του περιβάλλοντος και αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό (κοντά στο 40%) των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς των ακτών. Βάσει στατιστικών οι Έλληνες καπνιστές “παράγουν” κάθε χρόνο κοντά στα 22 δισ. αποτσίγαρα, πολλά από τα οποία καταλήγουν στη θάλασσα, μολύνοντάς την, δηλητηριάζοντας ψάρια, θαλασσοπούλια και ανθρώπους.

Η  ΑΝΕΚ, μέσα από την πρωτοποριακή της συνεργασία με το Ενυδρείο Κρήτης - CRETAQUARIUM, στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας, προς όφελος του περιβάλλοντος.