ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Θεσσαλονίκη: “Δημήτρια” με άξονα τη δημιουργικότητα



Αποτέλεσμα εικόνας για Θεσσαλονίκη: “Δημήτρια” με άξονα τη δημιουργικότητα


Θέατρο, χορός, μουσική, performances, εικαστικά, συνέδρια, εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις αποτελούν τον βασικό κορμό στα 53α Δημήτρια που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη, από 29 Σεπτεμβρίου έως και 21 Οκτωβρίου, με άξονα τη δημιουργικότητα με κάθε καλλιτεχνικό μέσο και τον πολιτισμό ως ένα ταξίδι για όλους.
Στο βασικό πρόγραμμα των φετινών Δημητρίων περιλαμβάνονται από συναυλία στα Συμμαχικά Νεκροταφεία μέχρι project, performances, εκθέσεις και εκδηλώσεις στη Ροτόντα, το Αλατζά Ιμαρέτ, το Δημοτικό Θέατρο Άνετον, το Λιμάνι, τα Σφαγεία, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Βαφοπούλειο και το Γενί Τζαμί. Ακόμη, το ζωντανό θέατρο του 1968, θέατρο με άρωμα από Δανία, Ουγγαρία, Βέλγιο. Οι θεατές θα νωρίσουν την Catherine Bay και θα απολαύσουν βραδιές με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων εγκαινιάζεται φέτος το πρώτο θεατρικό showcase με παραστάσεις, όπως «Frida κι άλλο», «Εσύ: Τα στοιχεία», «Οιδίπους», «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας», «Mute», «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Το δαχτυλίδι της μάνας», «Relic», «After the campsite: Από δω κι εμπρός», «Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας». Στο showcase θα παρευρεθούν διακεκριμένοι άνθρωποι του θεάτρου από διάφορες χώρες όπως οι Σερβία, Πολωνία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Βοσνία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Αυστρία, Γεωργία, Ισραήλ, Γερμανία.
Πενήντα τρία χρόνια Δημήτρια. Μια απόπειρα «συγκόλλησης» και επιτομής δρωμένων, ανθρώπων και στιγμών από την ιστορία και τα αρχεία του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της Θεσσαλονίκης.
Πηγή : ΕΡΤ