ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Νησιά Φίτζι: Με το βλέμμα στον αειφόρο τουρισμό





Με σεμινάρια στο μεγαλύτερο νησί των Φίτζι το Ovalau, ο Οργανισμός Τουρισμού του Νοτίου Ειρηνικού (SPTO), σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τεχνών των Φίτζι, εκπαιδεύει τους επαγγελματίες του κλάδου και τις κοινότητες στον αειφόρο τουρισμό.
Ο διευθύνων σύμβουλος της SPTO, Chris Cocker, δήλωσε ότι το σεμινάριο στόχο έχει να βοηθήσει τις κοινότητες να σκεφτούν τις δυνατότητες των επιχειρήσεων που επικεντρώνονται στον τουρισμό και να εξισορροπήσουν με τη διατήρηση του τοπικού περιβάλλοντος (γης και θάλασσας), της κοινότητας (τρόπος ζωής) και του πολιτισμού.
“Είμαστε ένθερμοι υπέρμαχοι του βιώσιμου τουρισμού και παρέχοντας αυτή την εκπαίδευση αυξάνουμε την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινοτήτων στις προσπάθειες περιβαλλοντικής προστασίας που υποστηρίζουν την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού.
Αυτό είναι το μέλλον του περιφερειακού τουρισμού και όποιος σκέφτεται τοπικά, ενεργεί παγκόσμια».
Τα σεμινάρια παρακολουθούν 50 συμμετέχοντες που εκπροσωπούν επιτροπές ανάπτυξης χωριών, ομάδες γυναικών και νέων από το νησί Ovalau.
Αποτέλεσμα εικόνας για Νησιά Φίτζι:
“Θέλουμε οι κάτοικοι του Ovalau να βιώσουν τα οφέλη της τοποθεσίας τους στην καρδιά μιας περιοχής παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, , δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Κληρονομιάς και Τεχνών, Collin Yabaki.
Και να συνειδητοποιήσουν ότι με την αύξηση του τουρισμού θα δημιουργηθεί εισόδημα και απασχόληση που θα ξεπεράσει τις κοινότητες και τα χωριά.
Αποτέλεσμα εικόνας για Νησιά Φίτζι:
Κοντά στα νησιά Φίτζι, βρίσκεται το μοναδικό πλωτό εστιατόριο, Cloud 9.Για να φτάσει κάποιος, χρειάζεται βάρκα από το λιμάνι Port Denarau, ή speed boat που θα τον οδηγήσει μέχρι ένα σημείο και ύστερα με λίγο κολύμπι θα βρεθεί στην είσοδο του πολυτελούς bar- restaurant.
Θέλουμε να γνωρίζουν ότι υπάρχει και άλλη επιλογή για την περιοχή και να πρώτο το Ovalau να είναι σε θέση να προσφέρει μια εμπειρία «τουρισμού πολιτιστικής κληρονομιάς» ως μία πτυχή που θα διαφοροποιήσει το νησί από άλλα μέρη των Φίτζι».