ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Διακοπή λειτουργίας για τον ρωσικό Τ.Ο. DSBW Tours



Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσικό Τ.Ο. DSBW Tours


Μια νέα μεγάλη οικονομική κατάρρευση στην τουριστική αγορά της Ρωσίας: ένας από τους παλαιότερους ταξιδιωτικούς πράκτορες της χώρας, ο DSBW Tours, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αγορά. Πρόκειται για τον τέταρτο τουριστικό πράκτορα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο οποίος αποδείχθηκε ότι βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική θέση. Στα τέλη Ιουνίου, η εταιρεία Matreshka Tour σταμάτησε τις δραστηριότητές της, ενώ οι TOs Aurora BG και Natalie Tours αντιμετώπισαν επίσης οικονομικές δυσκολίες.

Η DSBW Tours έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της, όπως έγραψε στο λογαριασμό της εταιρείας στο Facebook, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Karen Goncharov. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των πελατών της και της τράπεζας.

Το DSBW Tours είναι ένας από τους παλαιότερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην τουριστική αγορά και λειτουργεί από το 1991. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, ο οργανισμός λειτουργεί μέσω δύο νομικών οντοτήτων: LLC Tour Operator DSBV-Tours “, LLC” Continent DSBV-tour” και LLC” DSBV-Tours-Group “. Ο ιδρυτής των δύο πρώτων είναι η Karen Goncharov, ενώ του τελευταίου ο Valery Porohovnik. Η DSBW Tours ειδικευόταν σε πακέτα ταξιδίων σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.

Το DSBW Tours είναι ο τέταρτος ταξιδιωτικός πράκτορας, ο οποίος αντιμετώπισε πρόσφατα οικονομικές δυσκολίες. Την περασμένη Κυριακή, ο ταξιδιωτικός πράκτορας της Αγίας Πετρούπολης, Aurora BG, αποφάσισε την αναστολή των προγραμμάτων charter που προσέφερε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής μεταφορών του σωματείου “Tourist Information”, Dmitry Gorin, με την ακύρωση των πακέτων, επηρεάστηκαν περίπου 1.500 πελάτες της εταιρείας. Άλλοι 400 τουρίστες βρίσκονται τώρα στο εξωτερικό και πρέπει να επιστρέψουν στη Ρωσία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας ATOR, η Aurora BG αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω της αύξησης του κόστους μεταφοράς στη Βουλγαρία, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση των ταξιδιών στη συγκεκριμένη χώρα, καθώς και την αποχώρηση από την αγορά τον Ιούνιο του τουριστικού γραφείου Matryoshka Tour, παλαιότερα βασική μονάδα του Aurora BG. Παρά το γεγονός ότι το ταξιδιωτικό γραφείο δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την αναστολή των δραστηριοτήτων του, σύμφωνα με την ATOR, οι μισοί υπάλληλοι απολύθηκαν.

Επίσης, προέκυψαν προβλήματα και με το ταξιδιωτικό γραφείο Natalie Tours, καθώς την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε απότομη μείωση του προγράμματος charter. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πελάτες της που αγόρασαν πακέτα από την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων κάποιων πτήσεων αντιμετώπισαν δυσκολίες: ορισμένα από τα ξενοδοχεία στα οποία είχαν γίνει κρατήσεις δεν είχαν πληρωθεί, λόγω οικονομικών διαφωνιών μεταξύ της Natalie Tours και των εξωτερικών συνεργατών της