ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Τουρκικός τουρισμός: Σε ένα μήνα είχε περισσότερους Ρώσους από ότι η Ελλάδα ετησίως





Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρκικός τουρισμός:


Σπάει όλα τα ρεκόρ φέτος ο τουρκικός τουρισμός σε σχέση με την προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

Ενδεικτικό της δυναμικής που έχει η Τουρκία στη ρωσική αγορά είναι το γεγονός ότι η γειτονική χώρα μόνο τον Μάιο υπερκάλυψε σε αριθμό το σύνολο των Ρώσων τουριστών που πρόκειται να επισκεφθούν όλο τον χρόνο φέτος την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών τον Μάιο στην γειτονική χώρα αυξήθηκαν κατά 42% φθάνοντας σε 864.087. 

Επίσης, για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών αυξήθηκαν κατά 49,6% φθάνοντας σε 1,39 εκατ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας το 2017 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 589.000 Ρώσοι τουρίστες έναντι 595.000 το 2016.

 Επίσης, η φετινή τουριστική σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για την Ελλάδα σε σχέση με την Ρωσία. Και αυτό γιατί τα τελευταία στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου δείχνουν μία μείωση των αφίξεων από την Ρωσία της τάξης του 22,6%.
tornosnews.gr/