ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΗΑΕ: Στόχος να γίνουν οι παγκόσμιοι ηγέτες σε οικοτουρισμό







Με το νέο «Εθνικό Έργο Οικοτουρισμού» που έχουν εκπονήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), στοχεύουν να γίνουν το παγκόσμιο κέντρο οικοτουρισμού.
“Οι παγκόσμιες τάσεις στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού κατά την τελευταία δεκαετία έχουν δείξει την εμφάνιση του οικοτουρισμού, μια έννοια που αγκαλιάζεται ευρέως από τουρίστες που προσπαθούν να μην αφήσουν πίσω τους το οικολογικό αποτύπωμα ενώ ταξιδεύουν”, αναφέρουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Κλιματικών Αλλαγών και Περιβάλλοντος (MoCCAE), τονίζοντας παράλληλα ότι “το εθνικό οικοτουριστικό έργο είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης της χώρας να διατηρήσει το περιβάλλον”.
Το Εθνικό Έργο Οικοτουρισμού θα προωθήσει τα οικολογικά τουριστικά αξιοθέατα της χώρας σε τρεις άξονες που επικεντρώνονται σε περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες.
Το MoCCAE εργάζεται επί του παρόντος στην πιλοτική φάση για το πληροφοριακό και διαφημιστικό υλικό της καμπάνιας «Τα φυσικά θαύματα των ΗΑΕ», στην οποία θα παρουσιάζεται η πλούσια βιοποικιλότητα στις 43 προστατευόμενες περιοχές της χώρας.
Το υπουργείο με έναν νέο ιστότοπο και εφαρμογή για smartphones θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές, ενώ θα ενθαρρύνει τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να συμπεριλάβουν τον ιστότοπο στα προωθητικά τους πακέτα για τα Εμιράτα.
Η πύλη και η εφαρμογή θα χρησιμεύσουν ως πληροφοριακός και οπτικός πόρος που οι πρεσβείες των ΗΑΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη και οι εθνικές αεροπορικές εταιρείες μπορούν θα χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν αυτά τα αξιοθέατα στον κόσμο.
Στην επόμενη φάση, το υπουργείο σχεδιάζει να ενημερώσει τον ιστότοπο και την εφαρμογή με γεωγραφικές τοποθεσίες και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτές τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσει τα ταξιδιωτικά γραφεία να οργανώσουν φιλικές προς το περιβάλλον εκδρομές.
Οπως επισημαίνουν οι αξιωματούχοι “ο οικοτουρισμός οδηγεί τον τροχό της πράσινης οικονομίας μέσω της δημιουργίας πράσινης υποδομής μεταφοράς, καθώς και φιλικών προς το περιβάλλον ξενοδοχείων και άλλων χώρων αναψυχής. Προωθώντας τη βιώσιμη τοπική γεωργία, ο οικοτουρισμός καταπολεμά την απερήμωση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ”.

.tourismtoday.gr