ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Σπιναλόγκα, Μουντιάλ και βουτιές στο «Agios Nikolaos Cliff Diving 2018»






Αποτέλεσμα εικόνας για Σπιναλόγκα, Μουντιάλ και βουτιές στο «Agios Nikolaos Cliff Diving 2018»

Από τη Σπιναλόγκα και σε κλίμα μουντιάλ ξεκίνησαν   τις βουτιές οι αθλητές και αθλήτριες που μετέχουν στο φετινό «Agios Nikolaos Cliff Diving 2018».
Φέτος, οι αγώνες καταδύσεων γίνονται με τη συμμετοχή 23 αθλητών απ’ όλο τον κόσμο. Από την Βραζιλία και τις ΗΠΑ, μέχρι τη Βρετανία, τη Ρωσία, την Ελβετία την Ισπανία, και την Γαλλία, αθλητές και αθλήτριες από 11 διαφορετικές χώρες διαγωνίζονται για μια θέση στο βάθρο και στην βαθμολογία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αφού οι αγώνες περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών.
Όλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι για την συμμετοχή τους στο πιο εντυπωσιακό σόου του φετινού κρητικού καλοκαιριού και προετοιμάστηκαν να ξεκινήσουν απόψε Σάββατο, με τις πρώτες βουτιές των προκριματικών αγώνων να ξεκινούν στις 6 το απόγευμα, από το βατήρα που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο των βράχων της λίμνης του Αγίου Νικολάου κι από ύψος 20 μέτρων.
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά Σημεία (World High Diving Federation – WHDF) έχουν δείξει πως μπορούν να εντυπωσιάζουν με αυτή την διοργάνωση.
Περισσότεροι αθλητές, περισσότερες χώρες, μεγαλύτερο κέφι και βελτιωμένη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φετινή τρίτη διοργάνωση. Από την τηλεοπτική κάλυψη που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο επιδιώκοντας να καλύψει ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα κάθε λεπτομέρεια, μέσα από τις 24 τηλεοπτικές κάμερες που θα βρίσκονται σε αέρα, νερό και στεριά, την πλήρη φωτογραφική κάλυψη με εκατοντάδες λήψεις από κάθε γωνιά της λίμνης και τις ξεχωριστές χορευτικές εκπλήξεις και δρώμενα που συνοδεύουν τις εκδηλώσεις στο μοναδικό φυσικό αμφιθέατρο που βρίσκεται στο κέντρο του Αγίου Νικολάου.
Στην υδάτινη σκηνή του ανοικτού θεάτρου της λίμνης Βουλισμένης, εκεί, που οι διοργανωτές έχουν φέτος ένα σλόγαν: «Εμπειρότεροι, καλύτεροι, περισσότεροι, με το ίδιο κέφι για ακόμα καλύτερο θέαμα».
Άλλωστε τα θετικά σχόλια των διεθνών τηλεοπτικών δικτύων στις πρώτες δύο διοργανώσεις με την παρουσίαση του θέματος σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, αποτελούν θετικό δείγμα.
Τους αθλητές όμως και τους διοργανωτές ενδυναμώνει, πρωτίστως, η παρουσία των χιλιάδων κρητικών και επισκεπτών που παρακολουθούν τους αγώνες καθώς και τα διθυραμβικά σχόλια για το μοναδικό υπερθέαμα. Φέτος μάλιστα, ο στόχος είναι οι θεατές να ξεπεράσουν τους 15