Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Επενδύσεις άνω των 42 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο Grecotel το 2018


Αποτέλεσμα εικόνας για Επενδύσεις άνω των 42 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο Grecotel το 2018Ευρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα που υπερβαίνει το ποσό των 42 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο Όμιλος Grecotel εντός του 2018, δημιουργώντας 630 νέες θέσεις εργασίας.

Ενδεικτικό της δυναμικής του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, που προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση 5 πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε 4 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ανταποκρινόμενος άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού πολυτελείας, είναι η εκ βάθρων αναβάθμιση 780 νέου τύπου δωματίων, ο εκσυγχρονισμός-επέκταση 40 χώρων εστίασης, που τις γεύσεις τους υπογράφουν διακεκριμένοι σεφ και η αναδιαμόρφωση 155 στρεμμάτων υπαίθριων υποδομών. Υπογραμμίζεται ότι, πλέον η Grecotel αριθμεί σήμερα 6.100 εργαζόμενους.

Ειδικότερα, το επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη - Grecotel αφορά στην ανακαίνιση και ριζική αναβάθμιση των πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Corfu ImperialDaphnila Bay DassiaCasa Marron (πρώην Lakopetra Beach), Pella Beach και Rhodos Royal.

Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του φετινού επενδυτικού προγράμματος, η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη τόνισε: “Το πλάνο ανακαίνισης των ξενοδοχείων του Ομίλου είναι συνεχές. Αποτελεί παρακαταθήκη και προπομπό δημιουργίας μονάδων ‘τρίτης γενιάς” στην Ελλάδα, οι οποίες αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, θωρακίζοντάς την απέναντι στον ανταγωνισμό”. Όπως πρόσθεσε η κα Δασκαλαντωνάκη, ο Όμιλος Grecotel αναμένει μεσοσταθμική άνοδο ποσοστού 7% στις διανυκτερεύσεις και ποσοστιαία αύξηση του τζίρου του κατά 9% για το 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οικονομικό έτος. Καταλήγοντας, η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τη ρωσική τουριστική αγορά, επενδύοντας ταυτόχρονα στο άνοιγμα νέων αγορών. Επισημαίνεται, ότι στα άμεσα σχέδια του Ομίλου εντάσσεται η εφαρμογή νέου επενδυτικού προγράμματος, που περιλαμβάνει επόμενο κύκλο ριζικής αναβάθμισης συγκροτημάτων της αλυσίδας, εν όψει της τουριστικής σεζόν 2019.


 grecotel

Με 45 χρόνια παρουσίας στη χώρα, η Grecotel διαθέτει συνολικά 32 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία ενισχύουν στρατηγικά τη δυναμική 12 προορισμών στην Ελλάδα, συνολική ακτογραμμή 15.000 μ., 10 συνεδριακά κέντρα με 60 meeting rooms, εμβαδού 11.500 τ.μ., 12.500 κρεβάτια φιλοξενώντας 320.000 επισκέπτες που προέρχονται από περισσότερες από 150 χώρες. Διαθέτει επίσης 3 κέντρα θαλασσοθεραπείας, συνολικής επιφάνειας 6.500 τ.μ. και 200 εστιατόρια, bars και εστιατόρια προσωπικού.

Ειδικότερα οι επενδυτικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα 5 ξενοδοχειακά συγκροτήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις εξής παρεμβάσεις: 

Κέρκυρα

Την πλήρη αναβάθμιση του προορισμού Kommeno Peninsula μέσω της “αναγέννησης” των Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort και του Daphnila Bay Dassia LUX ME. Υλοποιήθηκαν οι ριζικές ανακαινίσεις 174 δωματίων, σουιτών και βιλών και η αναδιαμόρφωση χώρων έκτασης 30 στρεμμάτων. Η αναβάθμιση των μονάδων είναι εμπνευσμένη από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα. Επίσης στο συγκρότημα δεσπόζει πλέον το νέο εμβληματικό διώροφο spa με εσωτερική πισίνα και υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Η Grecotel στην Κέρκυρα, στα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματά της (συμπεριλαμβανομένου του Eva Palace) στο Κομμένο, 26 συνολικά εστιατόρια και μπαρ.

ΑχαΐαΤο νέο 5άστερο του Ομίλου, Casa Marron, που “γεννήθηκε” μέσα από την επέκταση και ολοκληρωτική ανακαίνιση του πρώην Lakopetra Beach (το οποίο αποκτήθηκε από τον όμιλο το 1997), αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυση στην Αχαΐα. Ανακαινίσθηκαν εξολοκλήρου 200 δωμάτια εν συνόλω, το συγκρότημα εμπλουτίστηκε με 10 εστιατόρια και μπαρ, ενώ πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων σε 67 στρέμματα. 

Χαλκιδική

Ο Όμιλος προσέδωσε ξεχωριστή πινελιά στον τουριστικό καμβά της Χαλκιδικής μέσω της ριζικής αναβάθμισης του Pella Beach. Η μονάδα προχώρησε φέτος στην ανακαίνιση και εμπλουτισμό 168 δωματίων και 14 bungalows, ενισχύοντας το προσφερόμενο προϊόν της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται: η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκευή δύο επιπλέον πισινών, η δημιουργία ισχυρής γευστικής πρότασης με νέο κεντρικό εστιατόριο, νέο Lounge Bar, καθώς και Beach Τaverna και Beach-Pool Bar. 

ΡόδοςΗ εκ βάθρων ανακαίνιση του Rhodos Royal στην Καλλιθέα της Ρόδου δημιουργεί νέα δεδομένα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης αφορά στα 320 δωμάτια-σουίτες, καθώς και τα bungalows. To νέο Grecotel Rhodos Royal αποτελεί το απόλυτο δυναμικό resort, έμπλεο υδάτινων επιφανειών, με πισίνες συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ.. Παράλληλα, διαθέτει 8 νέα εστιατόρια και μπαρ, ενώ διενεργήθηκε και συνολική επέμβαση αναδιαμόρφωσης εξωτερικών χώρων επιφανείας 40.000 τ.μ. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου