ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Οικολογική Πρωτοβουλία του προγράμματος Football for Friendship σε όλο τον κόσμο!







Το Διεθνές Κοινωνικό πρόγραμμα της Gazprom «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» ξεκίνησε μια Οικολογική Πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και ανθρωπιστικής του αποστολής. Οι νέοι πρεσβευτές του προγράμματος και πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου συμμετείχαν στην εκδήλωση HAPPY BUZZ DAY που υποστηρίζει σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων, όπως η τίγρης της Σιβηρίας, το κόκκινο πάντα, η φώκια της Βαλτικής και ο κόκκινος κερκοπίθηκος, ένας από τους μεγαλύτερους κερκοπίθηκους της Μαδαγασκάρης.

Το όνομα της εκδήλωσης δεν επιλέχθηκε τυχαία: την ίδια μέρα πριν από ένα χρόνο στο πάρκο προστασίας κερκοπίθηκων Duke Lemur Center γεννήθηκε ένας κερκοπίθηκος με το όνομα Buzz. Ο Buzz έγινε σύμβολο της οικολογικής αποστολής της 6ης σεζόν του προγράμματος Football for Friendship. Το Δίκτυο Red Panda του Νεπάλ και τα Κέντρα Προστασίας της Τίγρης της Σιβηρίας και της Φώκιας της Βαλτικής της Ρωσίας συμμετείχαν στην εκστρατεία.

Δεκάδες άλλες περιβαλλοντικές δράσεις και μαραθώνιοι ξεκίνησαν σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια της Οικολογικής Πρωτοβουλίας του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία».

Προκειμένου να προωθηθεί η προστασία της άγριας ζωής και να αυξηθεί το ενδιαφέρον των νέων γενεών για τη διατήρηση και την προστασία της παγκόσμιας πανίδας, 32 ποδοσφαιρικές Ομάδες Φιλίας πήραν το όνομά τους από σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων. Οι ομάδες δημιουργήθηκαν με βάση την αρχή της φιλίας που επιτρέπει στα παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών να βρουν κοινή γλώσσα, να μάθουν να κάνουν συμβιβασμούς και να πετυχαίνουν νίκες μαζί.

Σημαντική συμβολή στην Οικολογική Πρωτοβουλία έχει αναλάβει το ρωσικό σχολείο που βοηθά στην προώθηση των αξιών της προστασίας της φύσης στη νέα γενιά. Η Οικολογική Πρωτοβουλία θα συζητηθεί στο Διεθνές Φόρουμ Φιλίας στις 13 Ιουνίου 2018 που θα διεξαχθεί στο μοναδικό συγκρότημα Moskvarium - το μεγαλύτερο στεγασμένο oceanarium στην Ευρώπη που δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να δει σπάνια είδη του θαλάσσιου κόσμου από πολύ κοντινή απόσταση.

Ο κύριος στόχος της Οικολογικής Αποστολής του Προγράμματος «Ποδόσφαιρο για Φιλία» είναι να προσελκύσει την προσοχή των παιδιών και των ενηλίκων στο πρόβλημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της προσεκτικής στάσης του ανθρώπου απέναντι στη φύση, καθώς και να ενθαρρύνει τους νέους να πάρουν μέρος στις προσπάθειες για τη βελτίωση του κόσμου.

Μια ειδική ημερήσια ανανεωμένη στήλη με το hashtag #ECOINITIATIVE δημοσιεύεται σε όλους τους επίσημους λογαριασμούς του προγράμματος, και επιπλέον υλικό βίντεο για οικολογικά θέματα δημοσιεύεται στο επίσημο κανάλι του Youtube - www.youtube.com/watch?v=Rmn_sxDBI7k

Δημιουργήθηκε επίσης ένας ειδικός ιστότοπος για τους νέους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα - http: //myteam.footballforfriendship.com/, όπου τα παιδιά μπορούν να κατεβάσουν τις φωτογραφίες τους, να σχηματίσουν ομάδες και να μάθουν περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θεωρούνται προστατευόμενα και περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης και στο Κόκκινο Βιβλίο Δεδομένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Η σημασία μιας οικολογικής αποστολής δεν πρέπει να υποτιμάται - οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας. Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε φυσικές καταστροφές, με αποτέλεσμα να υποφέρουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, η οικολογική αποστολή του προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" έχει κοινούς στόχους με τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα - να προωθήσει τις ενέργειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της, για τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση των ωκεανών και των θαλασσών, καθώς και για την αποκατάσταση των χερσαίων οικοσυστημάτων και την προώθηση της ορθολογικής χρήσης τους», δήλωσε ο κ. Vladimir Kuznetsov, Διευθυντής του Κέντρου Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών στη Μόσχα.

«Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και είναι προς όφελος όλων των ανθρώπων στη γη! Ο καθένας από εμάς πρέπει να συμβάλλει στην προώθηση ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος. Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτές τις προσπάθειες. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στην Οικολογική Αποστολή του «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» δήλωσε ο Νεαρός Πρέσβης του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για Φιλία» και παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ, Πέτρος Γαρείος.