ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς κατέγραψε το 2017





Αποτέλεσμα εικόνας για 1η γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, στο 12ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Αερομεταφορές - Παρόν και Μέλλον” στην Αθήνα.



Την καθοριστικής σημασίας συμβολή των αερομεταφορών στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και τις ενέργειες ενίσχυσης της συνδεσιμότητας ελληνικών προορισμών με απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τις αγορές του εξωτερικού που έχει υλοποιήσει την τριετία 2015-2017 το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της Εθνικής και Περιφερειακής Τουριστικής Πολιτικής, παρουσίασε η γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, στο 12ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Αερομεταφορές - Παρόν και Μέλλον” στην Αθήνα.

“Διαπραγματευτήκαμε και εξασφαλίσαμε την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και ήδη από την περυσινή χρονιά είχαμε 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς δημοφιλείς, αλλά και νέους τουριστικούς προορισμούς” ανέφερε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού.

Η κα Κουρνέτα τόνισε ότι κατά το α’ τρίμηνο του έτους σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση 30% των διεθνών αφίξεων σε σχέση με το 2017 και ότι από τον Απρίλιο ως και τον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί σχεδόν τρία εκατ. επιπλέον αεροπορικές θέσεις από αεροδρόμια του εξωτερικού σε 20 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. “Στόχος μας”, επεσήμανε, “για την περίοδο 2018 - 2020 στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι να καθιερώσουμε και να προβάλλουμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό και ασφαλή προορισμό για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο”. 
Αποτέλεσμα εικόνας για 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000

Η γενική γραμματέας Τουρισμού, κατά την ομιλία της, περιέγραψε τις νέες στρατηγικές παρεμβάσεις με τις εξής κατευθύνσεις:
  • Επαναξιολόγηση των τουριστικών πόρων της χώρας
  • Καθορισμός, για πρώτη φορά, του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει τον αεροτουρισμό
  • Χάραξη νέων πολιτικών ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο πλαίσιο της εθνικής επιτροπής για την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό, με νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σύνδεση των νησιών μέσω του δικτύου υδατοδρομίων και υδροπλάνων
  • Προώθηση νέων έργων σε τουριστικές υποδομές, όπως μαρίνες και αγκυροβόλια, που θα κινητοποιήσουν ένα νέο κύμα επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.
“Οι αερομεταφορές αποτελούν βασικό παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης με αντίκτυπο στη γενικότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και των εξαγωγών, αφού θεωρείται ότι τα 2/3 των ξένων επισκεπτών φθάνουν στην χώρα μας αεροπορικώς”, κατέληξε η κα Κουρνέτα.