ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Σεμινάρια ψηφιακού μάρκετινγκ από την Google





Αποτέλεσμα εικόνας για Σεμινάρια ψηφιακού μάρκετινγκ από την Google



Περισσότεροι από 850 φοιτητές συμμετείχαν στα σεμινάρια ψηφιακού μάρκετινγκ, που προσέφερε δωρεάν η Google στη διάρκεια του Φεστιβάλ «Σπούδασε» στο Γκάζι, στις 19 & 20 Μαΐου, στα πλαίσια της επιτυχημένης πρωτοβουλίας της Grow Greek Tourism Online.
Η επέκταση της πρωτοβουλίας “Grow Greek Tourism Online” και σε φοιτητές ξεκίνησε το 2016, με στόχο να διαδώσει ψηφιακές δεξιότητες στην Ελλάδα και να υποστηρίξει τους μελλοντικούς επαγγελματίες του Τουρισμού.
Η ανταπόκριση των φοιτητών είναι εντυπωσιακή με τα στοιχεία να δείχνουν ότι, από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι σήμερα, 7.000 φοιτητές, σε 27 και πλέον πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, έχουν επωφεληθεί από αντίστοιχα σεμινάρια, σε θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης – από το πώς να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα Website μέχρι το πώς να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του Web Analytics για να βοηθήσουν μια επιχείρηση να αναπτυχθεί. Συνολικά ο αριθμός των συμμετεχόντων φοιτητών από το 2016 ξεπερνά τους 22.000.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης της Google, που δίνει σε νέους τη δυνατότητα να συντονιστούν με τις εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία και να αναζητήσουν μελλοντική καριέρα στο χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ, θα συνεχιστεί εντατικά μέσα στη χρονιά.
Πάντα σε συνεργασία με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 20 σεμινάρια, σε όλη την Ελλάδα, με αφετηρία τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν, αλλά και να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων εδώ g.co/greektourism/certification.
Όλοι οι συμμετέχοντες που παρακολουθούν τα σεμινάρια στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το ‘Grow Greek Tourism Online’, ενώ όσοι ολοκληρώσουν και τα διαδικτυακά μαθήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau Europe).
Για την υλοποίησή της, η Google συνεργάζεται με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κάτω από την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια φοιτητών που παρακολούθησαν τα σεμινάρια: ”Πιστεύω ότι το σεμινάριο ήταν αρκετά κατανοητό και σε ωθεί να ψάξεις και από μονός σου περισσότερα πράγματα σε σχέση με τον κλάδο αυτό, του Ψηφιακού Marketing, που μοιάζει αρκετά ενδιαφέρον!” ,”Ήταν μια όμορφη και εποικοδομητική παρουσίαση..Thanks Google.!”.
Η Μαρία Φουντά, διευθύντρια marketing, Google Ελλάδας δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα, η ανάγκη για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Μέχρι το 2020, εκτιμάται ότι θα έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας για επαγγελματίες Πληροφορικής και Τεχνολογίας στην Ευρώπη.
Ωστόσο, σχεδόν ο μισός πληθυσμός των Ευρωπαίων πολιτών έχουν ελλιπή ψηφιακή κατάρτιση. Με την επέκταση της πρωτοβουλίας ‘Grow Greek Tourism Online’, η Google συνεχίζει να στηρίζει τον Τουρισμό αλλά και να βοηθάει και τη νέα γενιά στα επόμενα βήματά της,συμβάλλοντας στην προσπάθεια της ενίσχυσης της απασχολησιμότητας στην Ελλάδα.»
Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google ταξίδεψε 3 συνεχόμενα έτη σε όλη την Ελλάδα με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών του τουρισμού.
Οι Online Advisors, ειδικοί σύμβουλοι της Google, παρείχαν δωρεάν στους επαγγελματίες ομαδικά σεμινάρια και προσωπικές συναντήσεις ώστε να τους βοηθήσουν στην επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησή τους.
Επίσης, η δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό https://greektourism.withgoogle.com συνεχίζει να είναι διαθέσιμη σε όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες καθώς και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή του Grow Greek Tourism Online και του IAB Europe.