ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

«Επιχορήγηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για διοργάνωση συνεδρίου με θέμα την ιστορική αξία του Βαθέος Αστυπάλαιας»






Αποτέλεσμα εικόνας για «Επιχορήγηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για διοργάνωση συνεδρίου με θέμα την ιστορική αξία του Βαθέος Αστυπάλαιας»


Σε συνέχεια των αποφάσεων για επιχορήγηση Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, των οποίων το επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται στα νησιά, εγκρίθηκε από τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η χορήγηση ποσού 2,500 €, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη διοργάνωση του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου στο νησί Αστυπάλαια.

Το συνέδριο, που για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα, διοργανώνεται στις 14 Ιουλίου από τη Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σαν θέμα έχει «Βαθύ Αστυπάλαιας- Πέντε χρόνια έρευνας σε ένα διαχρονικό παλίμψηστο του Αιγαίου». Οι αρχαιολογικές σκαπάνες, που έχουν γίνει στο βαθύ Αστυπάλαιας, αποδεικνύουν ότι αυτός ο μικρός οικισμός της 3ης χιλιετίας π.Χ., διαδραμάτιζε έναν σημαντικό και διαχρονικό ρόλο στην εποπτεία των θαλάσσιων δρόμων του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Το συνέδριο που θα αποτελέσει το βήμα για την παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων και των επιστημονικών απόψεων, πρόκειται να αναδείξει την ιστορική σημασία που είχε η Αστυπάλαια κατά τους ιστορικούς χρόνους. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τόνισε πως η στήριξη των νησιωτικών ερευνητικών έργων των πανεπιστημιακών ομάδων της χώρας αποτελεί μια συνειδητή επιλογή καθώς δίνεται η ευκαιρία να έρθει στο φως ο αρχαιολογικός πλούτος των νησιών και η ιστορία τους και να δημιουργηθεί επιπλέον τουριστικό ενδιαφέρον που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα σε αυτά.