ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Παρουσίαση του τουριστικού προορισμού «Καβάλα-Η Γαλάζια Πόλη»





Αποτέλεσμα εικόνας για Παρουσίαση του τουριστικού προορισμού «Καβάλα-Η Γαλάζια Πόλη»


Ως «ιδανικός τόπος διακοπών που συνδυάζει πλούσια ιστορία, φύση, πολιτισμό, ήλιο, θάλασσα και εναλλακτικές δραστηριότητες» παρουσιάστηκε σε δεκάδες εκπροσώπους αυστριακών τουριστικών επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης σε εκδήλωση προβολής στη Βιέννη, ο τουριστικός προορισμός «Καβάλα-Η Γαλάζια Πόλη», ο οποίος εδώ και δεκαετίες συγκαταλέγεται στους αγαπημένους προορισμούς των Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Δημωφέλεια», η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Καβάλας, στον οποίο έχει ενταχθεί και ο παλαιός δήμος Φιλίππων, προβλήθηκαν μέσα από πλούσιο κινηματογραφικό υλικό, η ιστορία της περιοχής, η σημερινή πόλη, οι αμμώδεις παραλίες, η τεράστια ακτογραμμή, η πολυδιάστατη ψυχαγωγία, οι παραστάσεις αρχαίου δράματος και λαογραφικών εθίμων, τα φεστιβάλ, οι αθλητικές διοργανώσεις.
Ιδιαίτερα προβλήθηκε ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, που έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, και όπου «συναντώνται» βασιλείς του αρχαιοελληνικού κόσμου, Ρωμαίοι στρατηγοί, ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, αλλά και η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή.
Η εκδήλωση στη Βιέννη, ήταν η πρώτη μίας σειράς παρομοίων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διαφημιστικής εκστρατείας «Γνωρίστε την Καβάλα και τις γεύσεις της» που διοργανώνει η «Δημωφέλεια», τονίζει σε δηλώσεις του στη Βιέννη, ο αντιπρόεδρος της, Δημήτριος Καζανίδης,
Όπως σημειώνει, πριν από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία η Καβάλα συγκαταλεγόταν στους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Αυστριακών, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια επιστρέφουν πάλι στην αγαπημένη τους πόλη και μάλιστα, όχι μόνον αεροπορικά, αλλά με αυτοκίνητα και τροχόσπιτα.
Ο ίδιος επισημαίνει πως, πέραν των άλλων προσφορών της πόλης στον επισκέπτη της, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, το «Βαφτιστήρι» της Αγίας Λυδίας της Φιλιππίσιας που είχε βαπτιστεί πρώτη χριστιανή στην Ευρώπη από τον Απόστολο των Εθνών Παύλο, όπως επίσης το Πυλοθεραπευτήριο, που, με τον θαυματουργό πυλό του, είναι από τα σημαντικότερα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού τουρισμού και αποκατάστασης,.
Ο αντιπρόεδρος της «Δημωφέλεια» αναφέρει πως η προσωνυμία «Καβάλα – Η Γαλάζια Πόλη» ανάγεται στο γεγονός πως ανατολικά της πόλης υπάρχει μία παραλία μήκους 60 χιλιομέτρων, μέσα στην ίδια την πόλη υπάρχουν τρεις παραλίες, σε ελάχιστη απόσταση από τα ξενοδοχεία, και επιπλέον η πόλη έχει αποσπάσει πέντε γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες της, των οποίων τα νερά είναι καταγάλανα και πεντακάθαρα, έχοντας ποιότητα πόσιμου νερού.
Με χορηγούς επικοινωνίας την ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα στην Αυστρία «Ήφαιστος Βιέννη» και το «Ράδιο Ήφαιστος», η παρουσίαση της πόλης της Καβάλας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων του επιχειρηματία Αργύρη Ζώση.