Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Άρωμα Ελλάδας στο Φεστιβάλ Καννών
Αποτέλεσμα εικόνας για Άρωμα Ελλάδας στο Φεστιβάλ ΚαννώνΔεκαοκτώ ταινίες θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα στο επίσημο τμήμα του 71ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, που ανοίγει την αυλαία του σήμερα, Τρίτη 8 Μαΐου.
Το Φεστιβάλ θα καλωσορίσει τους θεατές του με την τελευταία δημιουργία του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, «Todos lo saben», η οποία θ’ ανοίξει την αυλαία της διοργάνωσης.
Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψει, εκτός διαγωνιστικού τμήματος, το πολυαναμενόμενο «Solo: A Star Wars story» του Ρον Χάουαρντ, που εστιάζει στα νεότερα χρόνια του θρυλικού τυχοδιώκτη του διαστήματος, Χαν Σόλο.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν δύο δημιουργοί που συμμετέχουν στην «Εβδομάδα Κριτικής» του Παράλληλου Τμήματος του Φεστιβάλ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ελληνικές μικρού μήκους ταινίες «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου και «Third Kind» του Γιώργου Ζώη.
«Η τελευταία μέρα της χρονιάς ξημερώνει κάτω από το φεγγάρι, ενώ η Σοφία βλέπει ένα όνειρο και δεν το λέει πουθενά: περπατώντας στην έρημο, μαθαίνει πως είναι άρρωστη.
Υποκρίνεται ότι δεν τη νοιάζει. Μήπως έχασε την καρδιά της;». Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της νέας ταινίας της Ζακλίν Λέντζου με πρωταγωνιστές τους Σοφία Κόκκαλη και Νίκο Ζεγκίνογλου, που συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Καννών.
Παράλληλα, εκτός Διαγωνιστικού, θα προβληθεί η νέα μικρού μήκους ταινία επιστημονικής φαντασίας του Γιώργου Ζώη, «Third Kind».
Σε μια Γη που είναι πλέον ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, καθώς η ανθρωπότητα έχει βρει καταφύγιο αλλού, τρεις αρχαιολόγοι επιστρέφουν στον πλανήτη για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους σήματος.
Η ταινία γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Α. Βαρδάξογλου, Ε. Ραμπσίλμπερ και Ν. Χανακούλας.
Με γυρίσματα στην Ελλάδα, η νέα ταινία του Gianni Zanasi, «Τroppa Grazia», φέρνει ελληνικό χρώμα στις Κάννες, καθώς επιλέχθηκε ως ταινία λήξης στο φημισμένο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.
Πρόκειται για μια ζεστή, ανθρώπινη ιστορία που καθηλώνει και τελικά σε φέρνει αντιμέτωπο με το ερώτημα που -όσο και να αποφεύγεις- τελικά κάποια στιγμή χρειάζεται να το απαντήσεις:
«Τι χρειάζεται για να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους;». Πρωταγωνιστούν δύο μεγάλοι σταρ της Ιταλίας, η Alba Rohrwacher και ο Valerio Mastandrea που ξεχώρισαν για τις ερμηνείες τους στην ταινία «Τέλειοι Ξένοι».
Τέλος, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Ελληνονοτιοαφρικανού Ετιέν Καλός, «Οι Θεριστές», σε συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, θα προβληθεί στην ενότητα «Ένα Κάποιο Βλέμμα».
Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στη διάρκεια του ετήσιου θερισμού του καλαμποκιού στην επαρχία της Free State της Νότιας Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου