ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Η “πράσινη” οικονομία μπορεί να εξασφαλίσει 24 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2030







Η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει 24 εκατομμύρια θέσεις εργασίας έως το 2030, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.
Οι νέες θέσεις σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αποδοτικότητα των κτηρίων και άλλες βιομηχανίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, προβλέπεται ότι θα αντισταθμίσουν με το παραπάνω τις περισσότερες από έξι εκατομμύρια θέσεις εργασίας που θα χαθούν σε τομείς όπως η γεώτρηση πετρελαίου και η εξόρυξη άνθρακα.
Παράλληλα, η υπερθέρμανση του πλανήτη αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση, με ιατρικά ζητήματα όπως η θερμοπληξία, η υπερκόπωση και τα εγκεφαλικά επεισόδια να γίνονται πιο συνηθισμένα.
Η έκθεση υπολογίζει ότι η θερμοπληξία και το θερμικό στρες γενικότερα θα προκαλέσουν απώλεια 2% παγκοσμίως σε ώρες εργασίας έως το 2030, λόγω ασθένειας.
«Η πράσινη οικονομία μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να ξεπεράσουν τη φτώχεια και να βελτιώσουν τα προς το ζην για τους ίδιους και τα παιδιά τους», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του οργανισμού, Ντέμπορα Γκρίνφιλντ. «Αυτό είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα ευκαιριών», πρόσθεσε.
Ορισμένες περιοχές αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερο από άλλες κατά αυτή τη μετάβαση. Η ανατολική Ασία και η περιοχή του Ειρηνικού, η Αμερική, και η Ευρώπη, θα έχουν τελική αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 14, τρία και δύο εκατομμύρια αντίστοιχα.
Αντίθετα, η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα σημειώσουν αντιστοίχως μικρές μειώσεις «αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις», ως αποτέλεσμα της εξάρτησης από την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων στις περιοχές αυτές.
Η έκθεση καταλήγει επισημαίνοντας τις ανισορροπίες μεταξύ των προσφερόμενων δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την πράσινη μετάβαση.
Από τις εξεταζόμενες χώρες, μόνο λίγες έχουν περιβαλλοντικές πολιτικές που κάνουν ρητή αναφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την πράσινη μετάβαση.
tourismtoday.gr