ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Τουρκικός τουρισμός, ο μεγάλος νικητής στη Γερμανία το 2018





Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρκικός τουρισμός, ο μεγάλος νικητής στη Γερμανία το 2018


Η Τουρκία είναι ο μεγάλος νικητής των θερινών προορισμών για τους Γερμανούς τουρίστες φέτος, όπως υπογραμμίζει η TUI.

 Οι κρατήσεις της μέχρι τώρα για Τουρκία είναι αυξημένες κατά 80%, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με πέρυσι σε απόλυτες τιμές.

Ανάλογη υψηλή ανάπτυξη αναφέρουν και άλλοι τουρ οπερέιτορ στη Γερμανία, με τις οικογένειες να επιστρέφουν φέτος για διακοπές στα τουρκικά θέρετρα.

 Μετά από δυο χρόνια πτώσης, η Αττάλεια και τα άλλα θέρετρα καταγράφουν ισχυρές διψήφιες αυξήσεις στις κρατήσεις από τα τέλη του περασμένου έτους, με αποκορύφωμα τον Απρίλιο όταν η αύξηση έφτασε στο 86%,  σύμφωνα με τα στοιχεία του παρόχου κρατήσεων Traveltainment.

Ο Öger Tours, της Thomas Cook, που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Τουρκία ανέφερε διψήφια αύξηση κρατήσεων, με τον διευθυντή προϊόντων Altan Tarakci να αναμένει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Ο Bentour Reisen, άλλος σπεσιαλίστας τουρ στη Γερμανία για διακοπές στην Τουρκία, καταγράφει αύξηση 165% στις κρατήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ η μέση τιμή ανά άτομο αυξήθηκε από 600 ευρώ στα 720 ευρώ και η μέση διάρκεια παραμονής από 9,3 διανυκτερεύσεις σε 10,1, γεγονός που υποδηλώνει επιστροφή των οικογενειακών διακοπών.

Η DER Touristik έχει "πολύ ικανοποιητικούς" ρυθμούς ανάπτυξης, αν και η ζήτηση εξακολουθεί να οφείλεται στην τιμή, σύμφωνα με τον διευθυντή προϊόντων Nils Lübbe.Οι αριθμοί πελατών της Alltours για την Τουρκία αυτό το καλοκαίρι έχουν διπλασιαστεί μέχρι τώρα, με μεγάλους όγκους για την περιοχή γύρω από την Αττάλεια, ενώ ο  Schauinsland-Reisen έχει αύξηση 50% στις πωλήσεις.

Εν τω μεταξύ, η θέση της FTI ως κορυφαίου οργανωτή ταξιδίων για Τουρκία στη γερμανική αγορά επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς πελατών, με το μερίδιό της να φτάνει στο 22,3% πέρυσι.