ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ο τουρισμός υγείας είναι ένα ώριμο προϊόν με σημαντικές προοπτικές








Αποτέλεσμα εικόνας για Ο τουρισμός υγείας είναι ένα ώριμο προϊόν με σημαντικές προοπτικές


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Συμβουλίου Ελληνικού Τουρισμού ΥγείαςΕΛΙΤΟΥΡ, του εθνικού φορέα που προέκυψε μέσα από τη συνένωση των δομών τουρισμού υγείας στην Ελλάδα.

Η υπουργός συνεχάρη τον κ. Πατούλη, πρόεδρο του ΕΛΙΤΟΥΡ και επίσης πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους, και τους ευχήθηκε καλή θητεία.

Σε εφαρμογή της εθνικής και περιφερειακής στρατηγικής για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της οργανωμένης ανάπτυξης των θεματικών τουριστικών προϊόντων, το Υπουργείο Τουρισμού δίνει έμφαση στην άμεση και δυναμική προώθηση του τουρισμού υγείας, που αποτελεί ένα ώριμο προϊόν με σημαντικές προοπτικές.

Η κα Κουντουρά ενημέρωσε για το σύνολο των ενεργειών του υπουργείου Τουρισμού στην κατεύθυνση να δημιουργηθεί σύγχρονο και ολοκληρωμένο πλαίσιο για το τουρισμό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την εξάλειψη των παθογενειών του παρελθόντος στο νομοθετικό πλαίσιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι άξονες εφαρμογής ενιαίου σχεδίου εξωστρέφειας, στηριζόμενου στην εθνική στρατηγική στόχευση, με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, και με κοινό πλαίσιο συντονισμένων δράσεων με το ΕΛΙΤΟΥΡ ανά ξένη αγορά- στόχο, με βάση την ετοιμότητα και ωριμότητα που παρουσιάζουν συγκεκριμένοι τομείς και προϊόντα ιατρικού τουρισμού, ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας τις προδιαγραφές βάσει των σύγχρονων διεθνών προτύπων και με βάση τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας (σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες , άρτια καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό με διεθνή καταξίωση και αναγνωρισιμότητα, ανταγωνιστικό κόστος κα).

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Το ΕΛΙΤΟΥΡ εκπροσώπησαν επίσης ο γενικός γραμματέας κ. Πέτρος Μαμαλάκης, τα μέλη του Δ.Σ και τομεάρχες, κ.κ. Κωνσταντίνος Πάντος, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Νικόλαος Κουβελάς, πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster, δρ. Χριστόφορος ΤζερμιάςΠάρις Κοκορότσικος, ο καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας και πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και εκπρόσωποι ιατρικών ομίλων και θεραπευτηρίων που μετέχουν στον φορέα.