ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Δήμος Κέας:Η παρακαμπτήρια Οδός Αγ. Σπυρίδωνα – Αγ. Γεωργίου Κορησσίας εντάσσεται σε χρηματοδότηση








Με την υπ' αριθμ. 40650/13.04.2018 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση, το έργο  “ Νέα Δημοτική Οδός Αγ. Σπυρίδωνα - Αγ. Γεωργίου Κορησσίας ”  του Δήμου Κέας εντάσσεται στο "Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017 - 2020".
Πρόκειται για τη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 607.484,16€, για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, το οποίο αφορά στη μελέτη και κατασκευή νέας δημοτικής οδού Αγ. Σπυρίδωνα – Αγ. Γεωργίου Κορησσίας, καθώς και στην τεχνική υποστήριξη στην υλοποίηση.
Περιλαμβάνει την επικαιροποίηση υφιστάμενης μελέτης, τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις και τη χάραξη και ολοκλήρωση νέας οδού, συνολικού μήκους 770 μ. με τα τεχνικά της έργα και τις απαιτούμενες σημάνσεις, καθώς και σύνδεση με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Το έργο αυτό εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού γιατί δεν πρόκειται απλώς για ένα έργο οδοποιίας. Η νέα παρακαμπτήρια αυτή οδός θα συντελέσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στην αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων λόγω του ρέματος της Κορησσίας.