ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Παρών σε 100 πλέον χώρες ο Όμιλος Accor, 870 νέα ξενοδοχεία την επόμενη 5ετία






Αποτέλεσμα εικόνας για Όμιλος Accor, 870 νέα ξενοδοχεία την επόμενη 5ετία



Ο Όμιλος AccorHotels αρχίζει όλο και περισσότερο να εδραιώνει τη διεθνή του παρουσία, φτάνοντας μάλιστα στο συμβολικό ορόσημο της παρουσίας του σε 100 χώρες. Πενήντα χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου Novotel στη Γαλλία, η AccorHotels θεωρεί ότι έχει εδραιωθεί ως ηγέτης στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Το 2017, το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιελάμβανε σχεδόν 4.300 ξενοδοχεία και 600.000 δωμάτια. Τα σχέδια για τα επόμενα πέντε χρόνια περιλαμβάνουν 870 νέα ξενοδοχεία, από τα οποία το 79% θα βρίσκεται σε αγορές ταχείας ανάπτυξης.

Ο επερχόμενος αυτός στόχος, που αποτελεί το 25% του υφιστάμενου δικτύου ξενοδοχείων του Ομίλου, θα συνεχίσει να αυξάνεται, υποστηριζόμενος από τρεις στρατηγικές προτεραιότητες:

πολιτική επιτάχυνσης της οργανικής επέκτασης του ομίλου
στρατηγική εξαγορών για την αύξηση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων
σχέδιο για την αύξηση των εμπορικών σημάτων, τα οποία σήμερα φτάνουν τα 25
Τα τμήματα Luxury και Upscale του Ομίλου σημείωσαν πολύ μεγάλη ανάπτυξη μέσα στο 2017, ενώ οι αριθμοί διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2016. Ήδη έχουν ανοίξει 30 νέα ξενοδοχεία και προγραμματίζονται να λειτουργήσουν άλλα 60 κατά τη διάρκεια του χρόνου, κυρίως στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (59%) και της Αφρικής-Μέσης Ανατολής (24%). Η ανάπτυξη ξενοδοχειακών κατοικιών και ιδιωτικών ακινήτων με εμπορικά σήματα από τις κατηγορίες Luxury και Upscale είναι επίσης σημαντικός στόχος, με περισσότερα από 50 έργα σε εξέλιξη.

Ευρώπη: Το 2017, η AccorHotels επιτάχυνε περαιτέρω την οργανική ανάπτυξή της με την έναρξη 145 έργων, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 17.000 δωμάτια (αύξηση 40%), προκειμένου να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην περιοχή. Με δύο νέα εμπορικά σήματα (25 Hours και Rixos) στην αγορά, η Accorhotels επιβεβαιώνει τις νέες φιλοδοξίες της στα τμήματα Luxury, Lifestyle και Resorts στην Ευρώπη.

Μ. Ανατολή / Αφρική: Το 2017, η AccorHotels ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος στην περιοχή αυτή. Με ένα project κατασκευής 32.000 δωματίων και στόχο τα 50.000 μέχρι το 2020, η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής αποτελεί κεντρικό σημείο της επέκτασης της AccorHotels, η οποία μάλιστα κυκλοφόρησε εκεί και νέα εμπορικά σήματα, όπως το Mama Shelter, το MGallery και το 25 Hours.

Ασία - Ειρηνικός: Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ο Όμιλος AccorHotels διαθέτει 830 ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων 245 ακόμη στο τμήμα Luxury. Η περιοχή αυτή αντιπροσωπεύει το 47% του παγκόσμιου δικτύου του Ομίλου και θα συνεχίσει να αυξάνεται σε παγκόσμια κλίμακα ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή στον κόσμο.

Κεντρική και Βόρεια Αμερική: Η AccorHotels διαθέτει 80 ξενοδοχεία σε Κεντρική και Βόρεια Αμερική, περισσότερο από τα μισά εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία Luxury. Το 2017 ανακοινώθηκαν νέες εξελίξεις στην περιοχή, με περισσότερα από 4.100 νέα δωμάτια να είναι στα προσεχή σχέδια. 

Νότια Αμερική: Η AccorHotels άνοιξε 52 ξενοδοχεία στη Νότια Αμερική το 2017 και συνολικά διαχειρίζεται 330 ξενοδοχεία και 52.000 δωμάτια. Από αυτά, τα 280 ξενοδοχεία είναι στη Βραζιλία (45.000 δωμάτια) και περισσότερα από 90 βρίσκονται σε φάση κατασκευής. Στόχος είναι να φτάσουν τα 500 ξενοδοχεία στην περιοχή μέχρι το 2020.