ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ηνωμένο Βασίλειο: Ακριβαίνουν τα αεροπορικά ταξίδια





Αποτέλεσμα εικόνας για Ηνωμένο Βασίλειο: Ακριβαίνουν τα αεροπορικά ταξίδια


Τα αεροπορικά ταξίδια θα γίνουν ακριβότερα από αύριο για τους ταξιδιώτες που πετούν από το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς αυξάνεται ο φόρος επιβατών αεροσκαφών (APD), που ταξιδεύουν από την Βρετανία σε χώρες της Ζώνης Β”.
Ανεπηρέαστες παραμείνουν οι τιμές των εισιτηρίων της Ζώνης Α” σε Ε.Ε. και την Κορσική, το Γιβραλτάρ, τη Μαδέρα, τη Σικελία, το Σβάλμπαρντ, τις Αζόρες, τις Βαλεαρίδες Νήσους, τις Κανάριες Νήσους και τη Δυτική Σαχάρα, στα αφρικανικά έθνη το Μαρόκο, τη Λιβύη, την Αλγερία και Τυνησία, τα νησιά της Μάγχης, την Ανδόρα, Ελβετία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Τουρκία, Ουκρανία, Ρωσική Ομοσπονδία (δυτικά μόνο από τα Ουράλια), Γροιλανδία, Νήσοι Φερόε, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Μονακό, Μαυροβούνιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία και το Κοσσυφοπέδιο
Ο φόρος επιβατών αεροσκαφών (APD) είναι ένας φόρος που καταβάλλεται από όλους τους επιβάτες και επιβάλλεται από την κυβέρνηση.
Άλλες χώρες εφαρμόζουν παρόμοιους φόρους, αλλά ο φόρος APD του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο υψηλότερος στην ΕΕ (3 φορές παραπάνω από τον αντίστοιχο της Γαλλίας και 2 φορές πιο πάνω από αυτόν της Γερμανίας) για τις πτήσεις μικρής και μεγάλης απόστασης.
Από την 1η Απριλίου 2018, ο APD θα αλλάξει για τις πτήσεις της Ζώνης Β” και οι επιβάτες θα πληρώνουν, ανά βαθμίδες 78£ (από 75£), 156£ (από 150£) και 468£ (από 450£).
Πώς αντιδρά η βιομηχανία;
Ορισμένες αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρείες απάντησαν αρνητικά στις αυξήσεις, ξεκινώντας την εκστρατεία «A Fair Tax on Flying». Τις χαρακτηρίζουν «άδικες» και ότι στέλνουν «λανθασμένο μήνυμα στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού και τους επιχειρηματίες που σκέφτονται να πετάξουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για δουλειές».