ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Υποτονικές οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα – Αύξηση 1,7% των δωματίων το 2017





Αποτέλεσμα εικόνας για Υποτονικές οι ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα – Αύξηση 1,7% των δωματίων το 2017


Αύξηση μόλις 1,7% κατέγραψε το δυναμικό των δωματίων των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας το 2017 σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αναλυτικά, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 2017 ήταν διαθέσιμα για τους τουρίστες  414.127 δωμάτια στα ελληνικά ξενοδοχεία έναντι 407.146 το 2016. Από την εξέλιξη αυτή προκύπτει ένα πολύ μικρό θετικό ισοζύγιο το οποίο επετεύχθη την προηγούμενη χρονιά από το κλείσιμο και τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων  στη χώρα. 

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλο μέρος της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά την περυσινή χρονιά κατευθύνθηκε σε ακίνητα της οικονομίας του διαμοιρασμού με αβέβαια οφέλη για το ελληνικό δημόσιο καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία καταλυμάτων συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη εστία φοροδιαφυγής.

Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνει και ο συνδυασμός των μεγεθών των πληροτήτων στα αδειοδοτημένα τουριστικά καταλύματα της χώρας  με τις χαμηλές επιδόσεις που κατέγραψε η επενδυτική δραστηριότητα στον χώρο των ξενοδοχείων.

Πάντως, για την φετινή περίοδο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρχει καλύτερη εικόνα στις ξενοδοχειακές επενδύσεις αν και πολλές παραμένουν ακόμη κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.