ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Έρχεται τον Απρίλιο η εφαρμογή ΑΑΔΕ για δήλωση φόρου διαμονής και Airbnb



Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται τον Απρίλιο η εφαρμογή ΑΑΔΕ γ


Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018 θα έχει υλοποιηθεί η εφαρμογή για τις δηλώσεις απόδοσης του φόρου διαμονής καθώς και η ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (σε πλατφόρμες όπως η Airbnb), σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και αναφέρεται στους στόχους για το 2018.

Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα στόχων του 2018 προβλέπεται ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα παρέχονται οδηγίες για επιτόπιους ελέγχους, για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις διατάξεις του Ν. 4389/2016 για το φόρο διαμονής.

Προβλέπεται συγκεκριμένα η διενέργεια τουλάχιστον 500 μερικών επιτόπιων ελέγχων για τη διασφάλιση της είσπραξης του φόρου διαμονής.